Wpis z mikrobloga

Ukraińcy powinni mieć w Polsce TAKIE SAME prawa jak Serbowie, Turcy, Albańczycy itp., natomiast mają PRZYWILEJE które wykraczają PONAD obowiązujące standardy. Czy to źle czy nie - jak widzimy po społeczeństwie jest to kwestia subiektywna ponieważ jest wiele sprzecznych zdań. Natomiast same PRZYWILEJE są faktem. Stwierdzenie tego faktu nie czyni mnie ruską onucą, ponieważ jest to moje subiektywne odczucie i mam do niego prawo i nie uważam, że należy mnie za to karać ponieważ nie traktuję tego jako dogmat w kwestii mojego postrzegania ludzi z Ukrainy.
#polityka #wojna #ukraina #rosja #bekazprawakow
RobolChuop - Ukraińcy powinni mieć w Polsce TAKIE SAME prawa jak Serbowie, Turcy, Alb...

źródło: temp_file205204269214406862

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@RobolChuop: często czytam o tych przywilejach Ukraińców. Nie mówię, że jesteś onunca, ale serio jakie przywileje? Z tych co znam to mieli zniżki np w muzeach lecz to zależało od konkretnego miasta i to była ich decyzja. Wg mnie słuszna, część z nich zostanie więc niech tanim kosztem asymilują się kulturowo. Z tego co wiem ( popraw mnie jak się mylę) możliwość łatwego wyłudzania +800 ograniczono. Serio jakie są to
  • Odpowiedz
  • 2
@RobolChuop: a jakież to przywileje mają Ukraińcy? Mentzen próbował kiedyś je wymienić, a brzmiało to tak "eeee...yyyyy...grigorij braunov jest od tego specjalistą"
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Lord_Sidious @michal_0107 tutaj nie ma słowa klucz jaki to jest przywilej z prostego powodu - Ukraińcy są traktowani na równi z Polakami. To jest przywilejem samo w sobie. Służba zdrowia, umowy o pracę. Wystarczy Ukraiński dowód i należy Ci się wszystko to co należy się Polakowi.
  • Odpowiedz