Wpis z mikrobloga

Co byście polecili na jak najzdrowsze i wygodne oświetlenie biurka ? Oczy mi się męcza czasami korzystając z jakiejś lampki z IKEI.

Mam 34 calowy monitor i przydałoby się jakieś ogarnięte, ciepłe oświetlenie żeby po prostu było przytulnie i przyjaźnie dla oczu. Ledy wokół blatu + lampa ekranowa (ta zakładana od góry) ?? czy po prostu jakaś odpowiednia stojąca lampka? Jakie macie doświadczenia w tych tematach? Co dla was najlepiej działa?

#pcmasterrace może też #pracait
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

zgaszone światło i chłodne światło monitora

@niedorzecznybubr: Twoje oczy musza Cie bardzo nie lubic za to :P

Jest sporo debilnych przepisow BHP ale ten o oswietleniu stanowiska pracy przy komputerze do nich akurat nie nalezy :D
  • Odpowiedz
swoją drogą mam wadę -10.50 także ten

@niedorzecznybubr: 10??? Sporo :P Ja teraz do widzenia z bliska uzywam okularow +2,5.

Ja se wzrok wlasnie zajechalem przez siedzenie po ciemku przed kompem (no ale pesel tez swoje robi :P)

Nikt Ci nie kaze miec zoltego cieplego. Chodzi o to zeby stanowisko bylo jasne a nie zeby oczy dostawaly prosto z monitora. Jak masz otoczenie jasne to oczy inaczej reaguja niz jak
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr: A lampka nad samym monitorem, którą możesz dowolnie ustawić pod względem koloru i jasności? Ja zmieniłem na taką ze zwykłej, stojącej gdzieś na biurku i jest o wiele lepiej, bo mam jasno dokładnie wokół ekranów.
  • Odpowiedz
Osobiście używam takiej podwójnej lampy, jedynie czego mi brakuje, że źródła światła nie są obrotowe, więc aby oświetlić dany obszar trzeba cały pałąk ustawić.

- to są dwa niezależne źródła światła można włączyć jeden włączyć drugi albo niezależnie sterować jasnością i kolorem

- z kuponem zapłaciłem te ~105 PLN

Quntis
Blizz4rd - Osobiście używam takiej podwójnej lampy, jedynie czego mi brakuje, że źród...

źródło: temp_file7551114510006443530

Pobierz
  • Odpowiedz