Aktywne Wpisy

PROponujek +419

HoroLive +3
Co dostaliście od babć/rodziców w spadku? Wymieniamy tutaj (nitka)
U nas z żoną:
Ja mieszkanie 45m 2 pokoje po babce (przepisane już dawno, żeby nie było że powiecie że zmieni)
Żona: Pół domu, pół działki we Wrocławiu w super lokalizacji (razem z siostrą na pół)
U nas z żoną:
Ja mieszkanie 45m 2 pokoje po babce (przepisane już dawno, żeby nie było że powiecie że zmieni)
Żona: Pół domu, pół działki we Wrocławiu w super lokalizacji (razem z siostrą na pół)

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@czlowiek_czlowiekowi_czlowiekiem: propagacja ustawień dns trochę trwa, od kilku do kilkudziesięciu godzin
@BooB: nie muszą się logować do dashboardu Cloudflare, wystarczy że zmienia u hosta ale to trwa do kilkudziesięciu godzin zanim ustawienia dns się zaktualizują
@SoundsGoodMan: wykop najwiekszym graczem, wow
A ja na swojej pracuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@SoundsGoodMan: a guglowe można jeszcze kopnąć ręcznie, żeby domene odświeżyłī.
https://developers.google.com/speed/public-dns/cache?hl=pl
@podjad3k: który wpływa na czas propagacji zmian w DNS, więc o co ci tak na prawdę chodzi?
Po pierwsze nie wiesz ile awaria potrwa, po drugie to tracisz np. ochronę przed botami itp.
Po trzecie jak masz np. dynamiczną infrastrukturę to i external-dns który ustawia wpisy za pomocą api to średnio to zadziała. Moi wszyscy klienci dzisiaj zdecydowali, że nie robią nic mimo, że domeny rejestrowane gdzie indziej i mogli zmienić DNS. Poza tym DNS działało,