Wpis z mikrobloga

✨️ Jak podejmować mądre decyzje na giełdzie?
Nie wiem co o tym myśleć poradźcie. Jestem idiotą?
Kilka miesięcy temu kupiłem spekulacyjny stock za 1/4 całego giełdowego depo.... (wiem, że za dużo)
No i urosło, z trzy tygodnie temu miałem 700% zysku, wirtualnego...
Do tej pory zawsze jak sprzedawałem to rosło, wiec na fali tego hurraoptymizmu postanowiłem, że sprzedam za 1000% albo 1500% bo będzie rosło, co nie?

No i teraz patrze jak mi wirtualny zysk wyparował do 100% i nie wiem co powinienem był zrobić wtedy sprzedać?
Z jednej strony jak uda się złapać coś co żre i później sprzedasz przy pierwszej pompie wydaje się głupotą, ale siedział bym sobie teraz na gotówce i miał w czterech literach cały ten krach czy będzie czy nie będzie.

Tyle razy sprzedawałem to od razu rosło, raz nie sprzedałem i szambo.

#gielda

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

temu kupiłem spekulacyjny stock za 1/4 całego giełdowego depo.... (wiem, że za dużo)

No i urosło, z trzy tygodnie temu miałem 700% zysku, wirtualnego...

Do tej pory zawsze jak sprzedawałem to rosło, wiec na fali tego hurraoptymizmu postanowiłem, że sprzedam za 1000% albo 1500% bo będzie rosło,

@mirko_anonim: jak się wstecz spojrzy to zawsze inaczej by się zrobiło, wiele osób potraciło tyle samo będąc tak samo chciwym jak Ty, jak
  • Odpowiedz
Nie wiem co o tym myśleć poradźcie. Jestem idiotą?

@mirko_anonim: nie, jesteś człowiekiem - u większości osób tak to właśnie wygląda

a grubas zawsze jest na plus bo przy większym kapitale nie musi kręcić takich chorych procentów, plus umie zarządzać kapitałem i odcina straty / realizuje zyski, money management, risk to reward ratio itd
  • Odpowiedz