Wpis z mikrobloga

Podczas noszenia aparatu plomba górnej lewej szóstce mi się ułamała (miałam ją już wiele lat i pewnie siły spowodowane przesuwaniem zębów w aparacie to spowodowały).W zasadzie to była plomba pomiędzy 5 i 6.

Poszłam do dentysty, plomba wymieniona na obu, jednak dentystka mi powiedziała, że po zdjęciu aparatu muszę przyjść wymienić tą plombe jeszcze raz, bo nie jest w stanie mi zagwarantować szczelności tej plomby, przez aparat nie dało się tego 100% dobrze zrobić.

No więc kilka miesięcy później po zdjęciu aparatu poszłam tą plombe wymienić.
Wszystko fajnie, tylko potem mnie ząb bolał, 5 górna. Dentystka podczas wymiany plomby dość szybko i niedelikatnie ją usuwała. Ząb był bardzo wrażliwy, a jak ugryzłam chociażby skórkę od chleba to czułam jakby mi ktoś igły wbijał. Zadzwoniłam jeszcze raz do dentysty, kolejna wizyta. Ta sama dentystka najpierw usunęła mi część plomby (kolejne wiercenie), dołożyła na nowo na tej poprzedniej, po czym stwierdziła, że jednak ona musi całą tą plombe usunąć i wierciła znowu aż ją usunie. Ja tam już płakałam na tym fotelu. Zrobiła mi nową plombe ale ząb dalej mnie bolał tak samo, a nawet bardziej. Wrażliwy na ciepłe, zimne, letnie, igły jak coś ugryze.

Zadzwoniłam znowu i tym razem poprosiłam o wizytę u innej dentystki. Nowa dentystka (ten sam gabinet) stwierdziła, ze dobrze jest plomba zrobiona (oglądała ją pod mikroskopem) i dała mi paste na wrażliwość. Miałam przyjść po miesiącu jeśli nic sie nie poprawi. No więc mija miesiąc. Wrażliwość zniknęła, ale dalej jak ugryze coś tą piątką to jakby mi ktoś igły wbijał.

Mam dość tego gabinetu. Umówiłam się do innego gabinetu. Pytanie co mam zrobić. Jeśli okaże się, że na zdrowym wcześniej zębie nagle potrzebuje kanałówki to czy mogę żądać od tego gabinetu co spieprzył zapłaty za to? Czy prosić o zwrot pieniędzy za pierwotny zabieg w tym złym gabinecie? Jak to mam zrobić? Wziąć fakture na ten gabinet czy jak?

#pytaniedoeksperta #dentysta #zdrowie #gownowpis #zalesie #stomatologia
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach