Aktywne Wpisy

PorkaTurbo +60
#turboobrazki z przymróżeniem oka ;-) #polska #bytom
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
źródło: bytom G5x0ntmXwAA2Rug
Pobierz
dawek29 0
Wynajmuję pokój w mieszkaniu. Wąż od pralki nie jest podłączony - trzeba wsadzać go do kibla. Wczoraj źle go wsadziłem, on musiał wylecieć I zalał mieszkanie... ja ogarnąłem dopiero, gdy sąsiad z dołu zaczął dzwonić do drzwi. Niestety u sąsiada zalało pokój, są zacieki. W sumie nie gadałem jeszcze nawet z właścicielem, bo to zdarzyło się o północy. Strasznie się stresuję. Co wy sądzicie - będę musiał bulić?
#wynajem #
#wynajem #

#ukraina #wojna #rosja
źródło: image
PobierzW Mariupolu to sporo ludzi nagrywa vlogi, jest też anglojęzyczny kanał Videos From Mariupol, ale autor akurat nie kryje się z poparciem Rosji, więc IMO vlogi mieszkańców którzy np.:chodzą sobie po mieście i nagrywają co kupują w ramach przedświątecznych zakupów będą bardziej miarodajne. Z Lisiczańska i Siewierodoniecka to kojarzę kanał Wowa z Donbassa, gdzie autor głównie nagrywa kamerką samochodową oraz budynki które remontuje
https://www.youtube.com/watch?v=9T-ZhefpaKs
https://www.youtube.com/watch?v=LT4XjR8eWus
https://twitter.com/small10space/status/1919412163036271010
Samego mnie trochę nurtuje temat, np.:jakiś czas temu znalazłem film z
@majkelS
O chuј ci chodzi? Pytał się jak wygląda sytuacja to mówię że są kanały YT mieszkańców. Wiem, zaraz będzie że "to ruska propaganda". Ale wątpliwe że wszystkie. A skąd się niby dowiedzieć jak wygląda sytuacja jeśli nie od ludzi którzy tam mieszkają? Proukraińska ludność generalnie spierdzieliła, zostali w większości tylko Rosjanie/prorosyjscy Ukraińcy i neutralnie nastawieni ludzie którzy nie chcą opuszczać swoich okolic. Zresztą
Po każdej wojennej burzy się z reguły dzieje normalizacja. Domyślam się że wg.psychofanów Ukrainy jedyną dopuszczalną odpowiedzią jest "ruSScy wszystkich zgwałcili i wymordowali", ale mimo wszystko w tych miastach które nie zostały doszczętnie zniszczone żyją jacyś ludzie, nie tylko importowani z Rosji, bo nawet przed wojną mieszkało tam sporo Rosjan (w Mariupolu 44%) jak również prorosyjskich Ukraińców. Odbudowa Mariupola jest dla Rosji ewidentnie propagandowa, bo dużo się dzieje, w Lisiczańsku/Siewierodoniecku
Komentarz usunięty przez moderatora
No na tamtych terenach nie mają obecnie miejsca działania zbrojne i ci którzy na nich zostali też chcą niezależnie od okoliczności toczyć w miarę normalne życie. Rozumiem że ludzie którzy tam mieszkają mieli niczego nie remontować i czekać aż zakończy się sam konflikt? Reszty steku wyzwisk nie będę komentował, zaparz se melisy czy coś xD
Komentarz usunięty przez moderatora
@majkelS
Cóż, działania wojenne się tam nie toczą. Ludność proukraińska uciekła albo się nie wychyla. Nie będę polemizować że jak ktoś się wychyli to może skończyć w dole z wapnem. Niemniej jakichś proukraińskich ruchów oporu na okupowanych terenach już
Było dużo więcej niż gram. Ty chyba myślisz że Ruscy co miesiąc regularnie wywożą Ukraińców żeby ich wymordować w jakimś obozie. Wiadomo że na początku wojny mieli zapewne listę niewygodnych jednostek (ukraińskich nacjonalistów, weteranów ATO, majdanowych aktywistów, itp. osób), ale ich się już pozbyli 3,5roku temu. A pytanie było o obecną sytuację. Obecnie nie ma szeroko zakrojonych represji, co najwyżej pojedyncze przypadki że kogoś przyłapią na aktywnym wspieraniu Ukrainy
https://www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/rosja-oskarza-mloda-ukrainke-o-szpiegostwo-i-terroryzm/1snt838