Wpis z mikrobloga

@ZydowskiPianista: Jak już pisałem, ale mogłeś nie widzieć, doedytowałem ten akapit - to nie ma znaczenia czy on mówi prawdę czy nie i dlaczego.

Swoją drogą, to co on tam pisze - że lekarz najpierw przyjmuje pijaka a zwykłemu pacjentowi każe czekać - to nie jest żaden poważny, weryfikowalny zarzut. To jest forma wyrażenia frustracji. Może i tak jest, wyobrażam sobie że czemu nie - tego pijaka lekarz i tak
  • Odpowiedz
@ZydowskiPianista: ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Może powinno się rozszerzyć pojęcie "prawa do wykonywania zawodu lekarza" na "prawo do wypowiadania się na tematy choćby luźno związane z medycyną". Bo jeśli ktoś nie posiadający takiego prawa ocenia sobie na oko czy ktoś jest w stanie zagrażającym życiu, to jest grożnym szaleńcem przekonanym o swojej omnipotencji. Dobrze by było go odizolować od społeczeństwa. Oczywiście, z drugiej strony osoba pośadająca odpowiednie prawo i
  • Odpowiedz
Bo jeśli ktoś nie posiadający takiego prawa ocenia sobie na oko czy ktoś jest w stanie zagrażającym życiu, to jest grożnym szaleńcem przekonanym o swojej omnipotencji. Dobrze by było go odizolować od społeczeństwa.

@KEjAf: nie pisałem ze jestes groznym szalencem, tylko zarozumiałym tumanem. Takich nie trzeba izolować od społeczeństwa, co najwyżej wstawiać do kabaretu.

Nie obraź się przesadnie, ale to ty zaczynasz tu sprawiać lekkie wrażenie
  • Odpowiedz
@ZydowskiPianista: Oczywiście że wiem jak wygląda triaż skoro byłem na SOR. I wiem też że ma luźny związek z kolejnością przyjęć. Ale oczywiście może też być tak że w dupie byłem i g---o widziałem i co tam jeszcze.

Opieka zdrowotna w każdym kraju musi brać pod uwagę efektywność kosztów względem rezultatów i jest to jeden z głównych powodów ograniczania lub targetowania profilaktyki na grupy ludzi, które są najbardziej narażone. Więc jeśli
  • Odpowiedz
: Oczywiście że wiem jak wygląda triaż skoro byłem na SOR. I wiem też że ma luźny związek z kolejnością przyjęć.

@KEjAf: A ja byłem kiedyś w samolocie i z tego powodu wiem jak jest skonstruowany silnik odrzutowy i chętnie się powypowiadam na ten temat po tym jak go widziałem przez szybę.

A sobie życzę żebym ani ja ani nikt mi bliski nie został przypadkiem jednym z nich, bo nie
  • Odpowiedz