Wpis z mikrobloga

#assettocorsarally #simracing

Recka po 2h grania. Jak za taka gre z takim potencjalem70 zl to bajka, patrzac co obecne oferuja producenci innych gier.

Pierwsze co sie najbardziej rzuca to grafika. U mnie to wyfladalo tak. Pierwsze uruchomienie -> ustawienia -> high (jest jeszcze ultra). Grafika WOOW. To wyglada grubo. Potem szybki rzut oka w lewy gorny rog: i 45 fps na RTX3080. Na medium wyglada juz gorzej ale 80 klatek jest. Na najnizszych 120 fps, ale obraz rodem z Dirt 2.0

Kolejne wow to ffb. Ogrywam na Simagic Ultimate (23Nm). W iRacing, Dirt 2.0, Asseto otd zawsze musialem przykrecic moc ze 100% na 60-80% bo poza lamaniem rak w zakretach nie bylo zadnych wymiernych korzysci z ustawienia na 100%. Tutaj jest idealnie. Moze mam malo godzin zagranych w rozne symulatory bo raptem kilkaset na kilka roznych gier, ale dopiero teraz poczulem jak mozna przeniesc rozne rodzaje nawierzchni na kierownice. 100% mocy ustawione, rak nie urywa na zakretach badz przy dzwonie, za to czuc momentalnie zmieniajace sie rodzaje nawierzchni, laty na asfalcie itd.

Jak na wczesny dostep to jestem w globokim szoku i uznaniu dla tworcow.
Zulf - #assettocorsarally #simracing 

Recka po 2h grania. Jak za taka gre z takim po...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@panmimoskok
Wole cos nazwane early acccess za 70zl niz hucznie zapowiadany mfs2024 za 300-500 gdzie im w------o serwery w dniu premiery, resetowalo ustawienia klawiszy gdzie w takiej grze do ustawienia jest troche wiecej niz kierownica i skrzynia z pedalami. Druga premiera na która czekalem to Cities Skylines 2 bo nie chcialo mi sie w jedynce kombinowac z modami, to wypuscili smiecia ktory zabija RTX4090 przy kilkudziesieci k mieszkancow, gdzie zabawa zaczyna
  • Odpowiedz
A iracing odpuscilem bo mam dosyc grania z ludzmi, tzn posiadania z nimi bezposredniej intrakcji na torze,

@Zulf: Właśnie to jest najgorsze w irce. "Chore ludzie", co traktują irating jakby to był ostatni łyk wody na pustyni. Niektórzy, żeby tylko zebrać te kilka punktów więcej to by się zesrali pod siebie w tym rigu (,)
Grafikę poprawili, tylko nadal nie jest toto zoptymalizowane()
  • Odpowiedz
  • 0
@Zulf z dlss? Ja mam 3080ti i z dlss 80-90 w 1440 rozdzialce, ale ryzen 5800x3d na ultra (ale tam cos w standardzie jakies skalowanie ustawia na 80% i tak zostawilem)
  • Odpowiedz
  • 0
@oran pokombinowalem z dlss, moze tez na szybko jakas latke zrobili i mam 85 na ultra z wlaczonym dlss, rozdzielczonsc 5140x1440
  • Odpowiedz