Wpis z mikrobloga

#dispatch ukończony. Kuuuuuuuurr... Ale to było dobre. Cztery epizody dzisiaj zaliczone. Naprawdę widać tutaj napracowanie ludzi i talent - od byłych pracowników Telltale w kwestii tworzenia "gry serialu" jak i Critical Role w kwestii tworzenia postaci. Wiem, że nie każdemu może przypaść taki rodzaj gry, ale dla mnie z automatu zasługuje ona na tytuł jednej z najlepszych gier tego roku obok Death Stranding 2 i Expedition 33. Jak już wcześniej pisałem - świetnie napisane postacie, bardzo dobra historia, wie kiedy uderzyć w odpowiednie tony i odpowiednio balansuje powagę jak i humor, piękna animacja gdzie czujesz się jakbyś oglądał serial animowany, fajna muzyka, rozgrywka polegającą na wysyłaniu bohaterów wciąga i sprawia przyjemność, nawet minigra z hakowaniem daje satysfakcję. Ode mnie 10/10 i zdecydowanie polecam.

#gry
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gimemoa: no właśnie problem ostatnio z grami taki, że brakuje dobrze napisanych postaci czy światotwórstwa - tutaj fabuła jest banalna ale postacie sa naprawdę świetnie napisane i ta jedna rzecz bardzo mocno ciągnie wszystko w górę. Chciałbym żeby kiedyś wyszła gra na poziomie Mass Effect 2 gdzie praktycznie każda postać była ciekawa.
  • Odpowiedz
@gimemoa: też skończyłem, ale ja jednak wybierałem Visi niż Blazer. Szczerze to była to kolejna top gierka jaką grałem w tym roku. Naprawdę nie wiem czy ta gra miała słabe momenty. Może odcinek 7 był ciut za krótki, ale to naprawdę musiałbym się d---------ć na siłę. Odcinek 6 i domóweczka u Roberta to była cudna rzecz. Ogólnie cieszę się, że taką dobrą grę dostarczyli i mam nadzieję, że sporo zarobili.
orgin246 - @gimemoa: też skończyłem, ale ja jednak wybierałem Visi niż Blazer. Szczer...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@orgin246 Ogólnie moje takie najważniejsze wybory to

Swoją drogą zastanawiam się czy zacząć drugie podejście od początku czy od pewnego momentu. Kusi mnie zobaczyć inne wybory, chcę też zobaczyć jej to będzie wyglądać z Invisible, spróbować też lepiej rozwinąć drużynę i słać do akcji. Albo czy zacząć od czwartego epizodu i wyboru z kim się spotkać i lecieć dalej.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@tubkas12 Fakt. Trylogię Mass Effect ukończyłem już z 10 razy i właśnie główna rzecz która mnie tam ciągnie to postacie (historia jest na drugim miejscu). To jak są świetnie rozpisane to jest dla mnie właśnie ta rzecz, dzięki której uznaje tę serię za peak gamingu. Każda jest inna i ma swoją historię, motywację oraz cele. W Dispatchu nie są może aż tak mocno rozbudowane (no ale mówimy o grze z 8
  • Odpowiedz
ale tu właśnie widzę to samo - dobrze ukształtowane, ciekawe postacie, którymi się przejmuje, które lubię i których los nie jest mi obojętny.

@gimemoa: Tak, ale znowu kiedyś taki dispatch nie byłby aż tak zachwalany bo jest to po prostu tylko "dobra" gra, ale ostatnio jest mało dobrych gier.... Mi się dispatch też podoba ale obiektywnie nie ma podjazdu do starych gier taltale jak Wolf Among Us czy Walking Dead
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@orgin246 No tak powiem szczerze, że mi także ale po zapoznaniu się przed zakupem ciekawiła mnie(i podobała się mocniej) Blonde, ale ogrywając widzę, że mocniejszy nacisk nawet w fabule jest na Visi, a Blonde trochę za mało. I trochę smutno mi było ją odrzucać, ale dotarłem z wyborem do końca.

• Odpowiedz
via Android
  • 3
@tubkas12 Ograłem od nich Wolfa, dwa sezony The Walking Dead, Grę o Tron. Zabieram się niedługo za Expanse. Ale szczerze to dla mnie Dispatch przebija tamte gry. Ale to już moje odczucie ;)
  • Odpowiedz
@gimemoa: oni się wstrzeli też w dobry czas, taltale pod koniec za dużo wydawał gier na różnych licencjach i ludzie mieli to w dupie, był przesyt tego typu grami. studio zdechło od dłuższego czasu takich gier nie było i ludzie stali się wygłodniali. mam nadzieję, że te studio nowe nie popełni błędu właśnie taltale i nie zaczną się przesadnie rozrastać.

za 2-3 lata powinni wydać kolejny sezon i tyle.
  • Odpowiedz