Aktywne Wpisy
Guadalajara +137
W końcu się zdecydowałam i kupiłem mieszkanie :) co prawda w Katowicach a nie w Krakowie (jak wcześniej zakładałem), ale udało się sporo urwać od ceny ofertowej, warto dzwonić i negocjować aż ktoś spuści z ceny. Fajna lokalizacja zaraz przy Trzech Stawach, będzie gdzie z pieskiem na spacery chodzić. Pracuję zdalnie, więc wolałem już osiedlić się w Kato niż kredytować się dużo więcej, a połączenia do Krakowa też są dobre. Wreszcie na
Beznazwyy +165
Sprawność mechaniczna silników spalinowych w peaku dochodzi do 90%.
Jest to praktycznie nieznany fakt, często przykrywany informacją o niskiej sprawności cieplnej.
Panuje opinia, że silnik pozbawiony strat energii, takich jak tarcie, osiągnąłby 100% sprawność cieplną. Jest to jednak bzdura stojąca w sprzeczności z drugą zasadą termodynamiki. Taki silnik, pracując w cyklu Otta ze stopniem sprężania 10, nie byłby w stanie osiągnąć sprawności cieplnej nawet na poziomie 50%.
Nagrałem krótki materiał o sprawności mechanicznej, który
Jest to praktycznie nieznany fakt, często przykrywany informacją o niskiej sprawności cieplnej.
Panuje opinia, że silnik pozbawiony strat energii, takich jak tarcie, osiągnąłby 100% sprawność cieplną. Jest to jednak bzdura stojąca w sprzeczności z drugą zasadą termodynamiki. Taki silnik, pracując w cyklu Otta ze stopniem sprężania 10, nie byłby w stanie osiągnąć sprawności cieplnej nawet na poziomie 50%.
Nagrałem krótki materiał o sprawności mechanicznej, który

Łukasz czas na WKU!!! bo niedoszły student bezrobotny prawa, chora na łeb milena to za mało ^^
ŁUKASZ SPŁAĆ 24 TYŚ DŁUGU
ŁUKASZ CZEMU ŚPISZ U MAMY W GRAJEWIE
ŁUKASZ CZEMU TWOJEGO BRAJANKA WYCHOWUJE OBCY ŁEB
ŁUKASZ CZEMU PRZED SĄDEM MÓWISZ ŻE JESTEŚ BEZROBOTNY (CO POTWIERDZIŁOI WIELE OSÓB)
ŁUKASZ CZEMU NIE MASZ PRAWKA ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ŁUKASZ CZEMU W WIEKLU 40 LAT PRZEGRAŁEŚ WSZYSTKO, SPRAWY, RUDEGO, WŁASNE ŻYCIE...WSZYSTKO
#kononowicz #patostreamy
Za apartament oczywiście żaden z nich się nieposkyla.
źródło: Screenshot 2025-11-12 at 16-57-25 szalony reporter - Szukaj w Google
PobierzTo ogólnie chore, gość ogłasza upadłość konsumencką bo ma wszystko na żonę włącznie z mieszkaniem, autami kanałem..komornik nie był zdolny do ściągania wierzytelności..
Gość okradał ludzi starszych a dzisiaj? - Gwiazda