Aktywne Wpisy

Piter1489 +377
Jej rodakom np. trafiło się, że mogą zostać rozerwani na froncie przez granat zrzucony z drona ze styropianu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#pieklokobiet #blackpill #logikarozowychpaskow
#pieklokobiet #blackpill #logikarozowychpaskow
źródło: 1000011958
Pobierz
kaczoor +172
źródło: temp_file3894560270093818920
Pobierz

Gdzie jest logika w polityce podwyżkowej w korpo?
W firmie pracuję od 7 lat.
W aktualnym projekcie ponad 3 lata. Klient bardzo zadowlony zawsze oceny ponad 100%
Wykonuję zadania seniora, taką mam też odpowiedzialność i zarabiają na mnie bardzo dużo pieniędzy, a firma nadal płaci mi stawkę juniora (i to dolne widełki 8000 brutto UOP).
Po ostatniej rozmowie dowiedziałem się, że pieniędzy nie ma bo kryzys.
Po 4 rozmowach rekrutacyjnych dostałem propozycję od innego korpo, pensja x2 za 1/3 aktualny obowiązków.
Nie jestem jedyny u nas w firmie w takiej sytuacji.
Czy oni mają tam jakieś wytyczne, że jak frajer długo pracuje to albo jest słaby albo jest d--a wołowa i nie warto mu dać podwyżki? Nie mówię tu o stawce rynkowej, ale chociaż jakieś ochłapy?
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Jak się zwolnisz to 50 na Twoje miejsce i elo. Zatrudnia, niech team się martwi wdrożeniem. Maksymalizacja zysku. Przecież w it to prawie sami wolnosciowcy, jak było tak, że za byle co zarabiało się 25k to było dobrze, Korwin krul i trzeba było się uczyć. Jak wolny rynek dotyka to już trochę
@mirko_anonim: rzucisz papierami to ci moga zaproponować podwyżke
ale niech cie ręka boska broni żeby to brać, jak ci dadzą to już będziesz zablokowany na kilka lat, będa ci wypominać
j---ć ich, pożegnaj się w zgodzie, nie pal mostów, nara i do innej firmy
Ale coś takiego to widziałem w swoim życiu tylko raz.
@mirko_anonim: pieniadze sa ale nie dla Ciebie a jezeli kryzys jest teraz to w przyszlosci bedie jedynie gorzej bo nadejdzie prawdziwy kryzys
@mirko_anonim: ale oni sobie zdają sprawę jaka jest sytuacja na rynku i że ludzie co się dłużej zasiedzieli nie są chętni od tak do zmiany i to wykorzystują
zresztą korporacja to ogromna struktura i tam
@mirko_anonim: łatwiej zmienić pracę niż dostać podwyżkę. Logika korpo.
Chociaż to Ci wyjdzie chyba poniżej 10k na rękę, ale no trudni
@mirko_anonim: Logiki jako takiej nie ma, top managery kierują się swoim interesem i tyle.
To nie jest sprawiedliwy system, zarobki wcale nie muszą iść w parze z ilością ogarnianych tematów i skillem
Wypad z takiego kolozu ino raz!
Przecież jak tobie dadzą to zaraz wszyscy się odezwą. A tak to zwolnisz się. Znajdą juniora na twoje miejsce. Projekt jest już pewnie ogarnięty. Junior się wdroży i będzie cicho siedzieć.
Musze dokładnie przeczytać co ja tam mam w umowie, ale mam UOP standardowy człowiek był młody i głupi to na to nie zwracał uwagi.
Praktycznie pracuję z klientem, w ich zespole, na ich laptopie, świetnie się dogadujemy.
Dla nich jestem tylko zasobem, a traktują mnie dużo lepiej niż firma która na mnie sporo
Przykładowo jak przechodzisz przez przejście dla pieszych bez świateł to optymalną strategią jest przejście gdy mamy pewność, że nikogo nie ma albo osoba, która przejeżdza się zatrzyma. Przechodzenie bez patrzenia albo przechodzenie, gdy absolutnie nie ma nikogo na drodze w zasięgu naszego wzroku jest albo zbyt ryzykowne (wypadek) albo marnują zasoby (czas)
Z pensjami jest podobnie. Ludzie generalnie nie lubią zmieniać pracy, więc