Wpis z mikrobloga

@masujbobra: mi się akurat nie podobają słabej jakości komponenty w tym konkretnym zestawie zalinkowanym powyżej, choć ziomków z hardPC zawsze polecam( ͡° ͜ʖ ͡°)

Natomiast na markety trzeba uważać, bo jednak muszą mieć wkalkulowany koszt tych rat 0% i innych kosztów. W ME jak się nie mylę jest obecnie promocja - drugi maddog -ileśdziesiąt% jakbyś miał się z kimś zrzucać na dwa to to może być warto.

Ale najlepiej proponowałbym postawić
  • Odpowiedz
on nie podrożał przypadkiem o 550zł od wczoraj?

@10129: to nie on podrożał od wczoraj tylko RAM mniej więcej o tyle i mniej więcej gdzieś od tygodnia :-)

No ale oczywiście ten konkretny model jest wystawiony pod zamawiającego klienta, a co do indywidualnych potrzeb to zapewne i tak wystawimy na nowo po uwzględnieniu potrzeb.
Ale tak, generalnie jak widać ceny w stronę grudnia będą raczej tylko w jednym kierunku podążać.
  • Odpowiedz
@majk3l: jestem na 99% pewien, ze go niedawno za 6.4 widziałem już po podwyżkach ramu. moze ceny ktoś zapomniał zaktualizować
za 540 nadal kupisz 2x16 szybkiego ramu, tylko osobie konfigurującej zestaw przed oddaniem nieco roboty dodasz jakbyś się na niego zdecydował. nie wiem czy ten czas dostawy tylko to tak orientacyjnie czy faktycnzie tak późno wyślą
https://www.amazon.pl/dp/B0CTJDSFSD?smid=A2R2221NX79QZP&th=1
  • Odpowiedz
nieco roboty dodasz jakbyś się na niego zdecydował

@10129: noo, często zmieniamy konfigi dla klientów.

A oferty na RAM widziałem, dobre są to fakt, szczególnie te oferty z amazona, bo w polskiej dystrybucji ceny już dawno przebiły sufit. Dzięki za link.
Jak znalazł dla kogoś kto kupuje dziś,
  • Odpowiedz
@majk3l: jak będzie nadal drożeć to w styczniu o ile nie wyślą wcześniej będziesz miał 400-500zł oszczędności na ramie, a jak stanieją jakimś cudem to tak dużo nie stracisz bo taki ram poniżej 450zł nie zejdzie normalnie.
albo do jakiegoś intela wsadzisz bo widzę nie ma żadnej oferty z intelem. w sumie nie opłacało by się miec jakichś zestawów z intelem?
nowej gen aby nie ryzykować zwrotów z 14. zauważ,
  • Odpowiedz
@10129: no tak. Po prostu po naszym allegro można prześledzić szczególnie to co ostatnio schodziło, bo to głównie takie wcześniej wystawiane aukcje tam wiszą. Jakoś tak aktywnie nie próbujemy tam zwiększyć sprzedaży - niezmniennie tylko pod zamówienie :-)
  • Odpowiedz
@majk3l: a co jak ludzie kupujący intela w tym roku w większości nie szukają kompów pod zamówienie? ( ͡º ͜ʖ͡º)
jakąś i7, w opisie dać, zę jeden z najlepszych procesorów do gier I7 (testy przekupione gdzie amd wypada lepiej), obowiązkowo nvidia 5070, reszta bez znaczenia bo i tka nikt tego nie czyta a jak czyta to nic mu nie mówi to co czyta poza gigabajtami
  • Odpowiedz