Wpis z mikrobloga

Jak tam psychofani Problemu? Oskar eksperymentuje z czymś nowym, nie? :D

Od premiery nowej płyty minęło już trochę czasu, a ja nigdy jej całej nie przesłuchałem. Za to dziś odpaliłem sobie utwór Dekompresja.
Naszła mnie myśl - to jest płyta pożegnalna.

Upadek Oskara jest coraz bliższy i jest on tego świadomy, więc robi zamknięcie sam.

Mamy intro
"
- Wiesz, czasem mam wrażenie, że dzień się kończy szybciej niż się zaczął
- Normalne, zegarek zawsze wygrywa
- A ty? Jakbyś mógł... co byś zmienił w swoim życiu
- Pewnie datę ważności
"

Które już mówi o tym że może chciałby dłużej rapować, a czas ucieka szybciej niż by chciał i nie nadąża.

Następnie pierwszy wers

Królestwa upadają, więc czemu miałbym nie upaść
C--j mnie obchodzi upadek, zwłaszcza jeśli dałby rezultat
Mnóstwo opinii niezgodnych z moimi, więc c--j mnie obchodzi co z nimi

Czyli - mam fejm i mam w------e czy upadnę, nachapie się kasy ze sponsoringu i zejdę ze sceny ;D

Prove me wrong

Resztę rozkminy zostawiam Wam ;)

Za to śmiało mogę polecić album SUKCESJA od Księcia Mazowieckiego.

#pro8l3m #rap #polskirap #muzyka
Xnxx69 - Jak tam psychofani Problemu? Oskar eksperymentuje z czymś nowym, nie? :D

Od...

źródło: image

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Xnxx69: problem z płyty na płytę gorzej. Format się wyczerpał, oskar okazał się strasznie kwadratowym, jednowymiarowym raperem. Odnoszę wrażenie, że nawet najwięksi obrońcy i fani mają dosyć. A do tego jeszcze te krzywe ruchy ze wspolpracami. A co do Księcia Mazowieckiego to uważam, że jest to bardzo solidny album jednak chłopaki z hałastry solowo na dłuższą metę męczą.
  • Odpowiedz
  • 1
@solejukowski: A nie wiem, ja odpalam sobie dwa kawałki z tej płyty, w sumie bardziej żeby się pośmiać - Na śmierć i życie - o tym że oskara rap jest c-----y, oraz Memento dla refrenu. Wypalenie zawodowe normalna sprawa, kiedyś byłem fanem, a teraz jestem bardziej antyfanem.

Co do ERO - jestem fanem JWP, ale głównie Kosiego i Łajzola, Ero mimo że jest jednym z ojców polskiego rapu - nie przypadł
  • Odpowiedz
@solejukowski: ten włodi z ero też album do granic przewidywalny. Nie mówię, że to źle. Ale tak naprawdę chyba cztery albo trzy ostatnie kawałki trochę podniosły poziom, OSTR dał fajne bity i to tyle. Do przesluchania i zapomnienia moim zdaniem.

@Xnxx69 Czekam na nowe rzeczy od Hałastry. Ale gdzieś z tyłu mam pewne obawy, że dosięgnie ich "problem problemu" i staną się monotematyczni i każda płyta będzie taka sama
  • Odpowiedz
@Xnxx69: moim zdaniem ten album lepszy niż PROXL3M. A co do rapu - każdy po czasie staje się monotematyczny i nudny. Tym bardziej w czasach, gdzie muzykę się konsumuje ze streamingowych platform. 15-20 lat temu to nie było tak odczuwalne, bo po prostu nie każdy mógł od razu wszystko przesłuchać.
  • Odpowiedz
@dr_papieros: Hałastra się szybciej przeje (moim zdaniem już to nastąpiło) niż PRO8L3M. Chłopaki solo są nudni do porzygu, a traki ani lirycznie ani nawijkowo nie zachwycają. W przypadku Oskara czy Ero/JWP/BC są i będą traki do których ludzie będą wracać po latach i wracają. Chociażby cały album C30-C39 czy takie BC - Klasyk.

Z resztą to samo z tymi ekipami typu Ćpaj Stajl, może i brzmią świeżo, ale słabo.
  • Odpowiedz
  • 0
@dr_papieros: @derekperek122 Hałastra to będzie strzał następnego albumu - wystarczający czas żeby wejść w mainstream, ale zrobią go na tyle dobrze że każdy następny będzie porównywany do niego i oceniany poniżej. Mają swój peek teraz, raczej tego nie s-------ą, a później pójdą w zapomnienie jak te wszystkie kubany czy kuby knapy, schaftery itp.

Crank All już zalicza regress trochę po 3 mixtapeach, aczkolwiek dalej propsuje i czekam na coś świeżego
  • Odpowiedz
@Xnxx69: muzycznie z płyty na płytę jest gorzej, gdzie 3 ostatnie - Fight Club, ProXLem, EUAL to jest słabo, słabiej, najsłabiej

ale na koncertach tego nie widać, we wrocku jak wstawiali na insta fotki to ludzi full, a to nie był darmowy koncert. także muzycznie się format wyczerpał, ale po ludziach nie wygląda żeby się odwracali

tak na marginesie posłuchałem sobie ostatnio płyt pro8l3m i ground zero i jaka to
  • Odpowiedz