Aktywne Wpisy

michalxd21 +93
Tak czasem sobie siedzę i myślę - że jednak w zajebistych czasach żyjemy. Nie doceniamy jaki skok zanotowaliśmy. Jakie mamy możliwości względem naszych przodków.
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
źródło: image
Pobierz
elgebar +15
polskie gastro to taka patologia, że jeść mi się odechciało. 82 zł za 2 takie porcje w kabarecie (╯°□°)╯︵ ┻━┻ #lublin #gastronomia
źródło: polskiegastro
Pobierz

Były na nim hasła o zagrożeniach unijnych, niemieckich, ukraińskich, lecz ani słowa o największym zagrożeniu dla egzystencji Polski czyli Rosji.
https://www.onet.pl/informacje/onetwarszawa/bylismy-na-marszu-niepodleglosci-jego-uczestnicy-nie-dostrzegli-realnego-zagrozenia/zz91gwq,79cfc278
#polityka #marszniepodleglosci #swietoniepodleglosci #11listopada #rosja #polska #wojna #ukraina #warszawa
źródło: 1000046787
Pobierz@Metris: To nie do końca prawda. Jednoznacznie antyrosyjską postawę prezentuje kolumna nacjonalistyczna z ONR na czele.
@Kotouak: nie są prorosyjscy, bo walczyliby przeciwko Rosji, gdyby ta zaatakowała Polskę.
Po prostu Rosja utknęła na wschodzie Ukrainy od czterech lat i ludzie nie traktują jej już jako realnego zagrożenia.
No i ktoś dobrze zakręcił korbą.
@jaszczu: Bosakowi marzy się Polska niezależna, która nie musi nikomu ulegać.
Ale bez Niemiec i UE mamy duże mniejsze szanse obronić się przed ewentualną agresją Rosji.
A po drugie jako pierwsze zagrożenie wymienił nielegalnych imigrantów a nie Rosję. Co daje dużo do myślenia.
@jaszczu: większość członków UE też jest w NATO. Z naszej perspektywy to się zazębia.
@JPRW: widocznie dziennikarz Onetu jej nie zauważył. Za to zauważył inne hasła, które się przebijały w większości.
@jaszczu: ty po prostu nie rozumiesz obecnej sytuacji geopolitycznej w Europie wschodniej
@damch: z tego co wiem ogłosili większą pomoc, zanim mieli dowody odnośnie wysadzenia Nord Stream.
Zobaczymy co będzie dalej.
@Metris: Ty se tak p--------z a kacapy coraz bardziej obrywają, na ciebie też przyjdzie czas.
Najlepsze jest to, że ty ciągle ten sam debilny tryb... I zawsze się mylisz. No ale raczej konsekwencji nie ominiesz, ktoś zdolny się w końcu w----i jak to już nie raz na świecie bywało. Możesz se myśleć, że nic nie dałeś by cię namierzyć ale zawsze istnieje metoda, zawsze. XD
@damch: nie strasz nie strasz