Wpis z mikrobloga

Mam wrażenie, że większość ludzi to totalne nieogary życiowe, uwikłani w jakieś psudopolityczne wojenki prawacy vs lewacy i reszta politycznych sporów mnie bawi, czuje nad nimi wyższość bo wiem jakie g---o znaczy mój głos to co piszę tutaj i to co zrobię przy urnie. Rozumiecie co się wydarzyło w 89? To że władza stała się mniej operesyjna i to wszystko, mała skalę opresyjnosci należy utrzymywać za wszelką cenę. Wkur..a mnie jak ktoś chce coś od państwa, ciągle wyciąganie łapska po pieniądze. Mi wystarczy edukacja, służby mundurowe i dobrze działająca służba zdrowia. Władza ma nie przeszkadzać nam żyć, a robi to coraz częściej. Błagam nie dajcie się dzielić na lewo, prawo, środek czy inne skrzydła, falangi, różowe kołnierzyki. Jeśli macie w tym interes to rozumiem, ale jeszcze politykow znacie tylko z neta to tym bardziej się ośmieszanie stając po którejś stronie. W tym ważnym dniu życzę wszystkim aby władza dała żyć, nie przeszkadzała, aby tej władzy było mniej. My sobie sami poradzimy jak będziemy mieć podstawę w postaci sprawnie działającego państwa. Pozdrawiam wszystkich tych ponad podziałami. #11listopada #polityka #bekazlewactwa #bekazpisu #bekazprawakow #oswiadczenie
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fichtner: My sobie sami poradzimy??? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mówisz o Polakach którzy sami sprzedali swój kraj I dlatego były rozbiory a nie dlatego, że nas ktoś podbil. :) jak Polakom dasz za dużo wolnosci to przecież za kasę zawsze nasraja na swój kraj. Mało to przypadków było?
  • Odpowiedz
  • 2
@fidelio-fidelio wiem do czego pijesz, i wiem o które słowa Ci chodzi: "dajcie Polaków rządzić a sami się wykończą". Ufam naiwnie że czasy się zmieniły i potrafimy się sami ogarnąć, a to że mamy nad sobą ekonomicznie bata w postaci Niemiec (największy importer naszych towarów i usług) oraz wojskowy Wielki brat (USA) to inna kwestia.
  • Odpowiedz
@Fichtner: te słowa to ogólnie podobno fejk. Bardziej mi chodzi o to że właśnie czasy zmieniły się na gorsze. Aktualnie po rozbiorach i komunie Polacy mają w DNA że kraj to ich najwiekszy wróg. Że jak dymasz kraj na podatkach itp to dobrze.
Porównaj to do np. Szwajcarii, Finlandii.
U nas jeszcze środowiska korwinowe latami wmawiały ludziom, że kraj to główny wróg.
Dlatego mamy "antysystemowcow" którzy generalnie są antypanstwowi.
  • Odpowiedz
  • 0
@fidelio-fidelio zgadzam się, przewaga Niemców to karność i dyscyplina, ale z czego ona wynika? Ze silnych opresji w przeszłości, czy Polska ma iść tą samą drogą? Z resztą Wytłumacz komuś z zagranicę na czym polega kombinowanie - już nie jest łatwo :)
  • Odpowiedz