Aktywne Wpisy
Polina2137 +13
#zwiazki #a-----l #logikaniebieskichpaskow
Mirki, potrzebuje sie wygadac i poznac opinie z męskiej strony. Mój (już raczej były) partner był ostatnio na imprezie pracowniczej, na której kompletnie się upił i pomimo zapewnień, że wróci kolo 3/4, wrócił następnego dnia o 10. Oczywiście nie muszę pisać, że byłam na maksa wściekla. Jego tłumaczenie jest takie, że wysłał mi smsa o 3:30, że śpi na miejscu... a to sory, to wszystko
Mirki, potrzebuje sie wygadac i poznac opinie z męskiej strony. Mój (już raczej były) partner był ostatnio na imprezie pracowniczej, na której kompletnie się upił i pomimo zapewnień, że wróci kolo 3/4, wrócił następnego dnia o 10. Oczywiście nie muszę pisać, że byłam na maksa wściekla. Jego tłumaczenie jest takie, że wysłał mi smsa o 3:30, że śpi na miejscu... a to sory, to wszystko
tomasztomasz1234 +241
Wiecie że kaliski ginekolog - ten od 2,5 mln zł z NFZ - wykazywał stratę? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Patrzcie, co odkryłem: Prof. Dariusz Samulak prowadzi spółkę Doctor sp. z o.o. Wykazała ona za 2023 ok. 2,5 mln zł przychodu z NFZ. Jednak na czysto nie zarobiła ani grosza. Zadeklarowała stratę w wysokości ponad 105 tys. zł..
Źródło: sprawozdanie z działalności Spółki za
Patrzcie, co odkryłem: Prof. Dariusz Samulak prowadzi spółkę Doctor sp. z o.o. Wykazała ona za 2023 ok. 2,5 mln zł przychodu z NFZ. Jednak na czysto nie zarobiła ani grosza. Zadeklarowała stratę w wysokości ponad 105 tys. zł..
Źródło: sprawozdanie z działalności Spółki za
źródło: strata1
Pobierz

To, że polska świadomość narodowa została tak naprawdę stworzona przez tych przebrzydłych komuchów za PRL.
Wcześniej nie byliście Polakami.
Byliście beznarodowym inwentarzem, własnością (samozwańczych) Sarmatów.
Chłopi mieszkający w Polsce woleli postawić pomnik rosyjskiemu carowi za ich uwłaszczenie, niż identyfikować się z polską wyzyskującą ich bezwzględnie szlachtą jako jeden naród...
#polska #swietoniepodleglosci #antykapitalizm #bekazprawakow
źródło: z29422355AMP,Pomnik-cara-Aleksandra-II-w-Czestochowie
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzhttps://wykop.pl/wpis/82640149/kpo-januszebiznesu-antykapitalizm-wojna-historia-p
Ja wam tylko przypomnę, że w historii tego s---------o kraju - jedyne przypadki gdzie robol/chłop dostawał jakiekolwiek prawa
W dodatku ma niemieckie nazwisko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A zostal tam wywieziony przez ludzi na czele ktorych stal przedstawiciel klasy robotniczej
To wlasnie teraz ludzie zyja jak ludzie a za PRL zyli jak swinie w chlewie.
Zrozum wreszcie, ze bzdury w rodzaju 'sprawiedliwosci spolecznej' juz dawno leza na smietniku i nikogo, kto ma cos do powiedzenia nie interesuja.
Ale co powiesz o wywiezieniu PRL na smietnik wlasnie przez klase robotnicza?
@kamil-tumuletz: tak im dobrze było ze z radosci robili strajki i zapisywal się do Solidarnosci
źródło: za-prl-panowala-bieda-ale-robotnik-mial-przynajmniej-zagwarantowane-gowno-wpierdziel-od-zomo-okazjonalny-stan-wojenny-otwieranie-ognia-przez-wladze-w-razie-protestu
PobierzLudzie weźcie sie ogarnijcie bo te wasze historyjki są wyrwane z kontekstu i są kompletnie bez znajomości realiów tych czasów i swoistej kindersztuby wy bando matołów. Jeszcze mi powiedz, że Polacy kochali cara i innych cesarzy bo w oficjalnych listów pisali
@spulakopiel: i jak przemyślenia?
Nikt inny jak solidaruchy kilka lat po zwycięstwie de facto znieśli prawo do strajku. W "wolnej" PL musisz spełnić pierdyliard warunków żeby móc legalnie przestać pracować. Przede wszystkim nielegalny jest strajk solidarnościowy więc sierpień 80 byłby w obecnych czasach równie nielegalny.
Ponadto robotnik w PRL chciał państwa dobrobytu, które na zachodzie zaczęto zwijać. Chciał dostępu do dobrej służby zdrowia, żłobków, wolnych sobót, emerytury po 30 latach