Aktywne Wpisy
sloniasek +453

Shyvana +16
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu

To, że polska świadomość narodowa została tak naprawdę stworzona przez tych przebrzydłych komuchów za PRL.
Wcześniej nie byliście Polakami.
Byliście beznarodowym inwentarzem, własnością (samozwańczych) Sarmatów.
Chłopi mieszkający w Polsce woleli postawić pomnik rosyjskiemu carowi za ich uwłaszczenie, niż identyfikować się z polską wyzyskującą ich bezwzględnie szlachtą jako jeden naród...
#polska #swietoniepodleglosci #antykapitalizm #bekazprawakow
źródło: z29422355AMP,Pomnik-cara-Aleksandra-II-w-Czestochowie
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzhttps://wykop.pl/wpis/82640149/kpo-januszebiznesu-antykapitalizm-wojna-historia-p
Ja wam tylko przypomnę, że w historii tego s---------o kraju - jedyne przypadki gdzie robol/chłop dostawał jakiekolwiek prawa
W dodatku ma niemieckie nazwisko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A zostal tam wywieziony przez ludzi na czele ktorych stal przedstawiciel klasy robotniczej
To wlasnie teraz ludzie zyja jak ludzie a za PRL zyli jak swinie w chlewie.
Zrozum wreszcie, ze bzdury w rodzaju 'sprawiedliwosci spolecznej' juz dawno leza na smietniku i nikogo, kto ma cos do powiedzenia nie interesuja.
Ale co powiesz o wywiezieniu PRL na smietnik wlasnie przez klase robotnicza?
@kamil-tumuletz: tak im dobrze było ze z radosci robili strajki i zapisywal się do Solidarnosci
źródło: za-prl-panowala-bieda-ale-robotnik-mial-przynajmniej-zagwarantowane-gowno-wpierdziel-od-zomo-okazjonalny-stan-wojenny-otwieranie-ognia-przez-wladze-w-razie-protestu
PobierzLudzie weźcie sie ogarnijcie bo te wasze historyjki są wyrwane z kontekstu i są kompletnie bez znajomości realiów tych czasów i swoistej kindersztuby wy bando matołów. Jeszcze mi powiedz, że Polacy kochali cara i innych cesarzy bo w oficjalnych listów pisali
@spulakopiel: i jak przemyślenia?
Nikt inny jak solidaruchy kilka lat po zwycięstwie de facto znieśli prawo do strajku. W "wolnej" PL musisz spełnić pierdyliard warunków żeby móc legalnie przestać pracować. Przede wszystkim nielegalny jest strajk solidarnościowy więc sierpień 80 byłby w obecnych czasach równie nielegalny.
Ponadto robotnik w PRL chciał państwa dobrobytu, które na zachodzie zaczęto zwijać. Chciał dostępu do dobrej służby zdrowia, żłobków, wolnych sobót, emerytury po 30 latach