Aktywne Wpisy

AgentGRU +108
Chłopczyku, szykuj się na pozew (napisany Comic Sansem, śmiechu warte)
#sebcel
#sebcel
źródło: 1000008965
Pobierz
Tox1c 0
To ja z nietypowym pytaniem, poszukuję jakiegoś taniego, memicznego "perfumu", ma to być część urodzinowego prezentu dla kolegi który jest jakimś koneserem. Chyba nie korzysta z wykopu ale wiem że jest na jakiś grupach w stylu tagu #perfumy
Na razie na oku mam tylko wodę po goleniu "Lider"
Na razie na oku mam tylko wodę po goleniu "Lider"

Lubię te krótkie momenty (czy bywają też długie?), kiedy cała Polska rozmawia o serialach albo filmach zamiast kłócić się o polityków i plotkować o tej Halince z drugiej klatki, do której codziennie przychodzi inny chłop – słyszał pan? Albo jak Zygmunt z Hanią się ubrali do kościoła?! No, kto to widział!
Przez ten cały dobrobyt, 83 streamingi i 100 nowych seriali tygodniowo, brakuje nam wspólnej emocji. Takiego Małysza albo megahitu na Polsacie w poniedziałki o 21.00. Kiedyś szło się rano do szkoły czy pracy i nie pytało nieśmiało: „A widziałeś ten nowy serial, no ten na platformie z rumuńskimi horrorami? Nie? Koniecznie musisz zasubskrybować, to sobie obejrzysz, bo tam jest taka śmieszna scena…”. Zamiast tego wchodziło się z buta jak T-1000 w „Terminatorze” i nawet nie trzeba było wymieniać tytułu – wszyscy wiedzieli, o czym mówisz. Mówiło się tylko: „No nie mogłem patrzeć, jak oni tonęli!” – i od razu wiadomo. Kawa się leje, rozmowa się toczy.
Kiedyś to było, mówię wam. Pięć kanałów w telewizji – i komu to przeszkadzało? Dzisiaj więcej czasu spędzamy na szukaniu tego jednego, jedynego serialu niż na jego oglądaniu, a na koniec nawet nie masz z kim o nim pogadać, bo wybrałeś jakąś niszową produkcję. Pozostaje tylko pokłócić się z ludźmi na forum Filmwebu.
A „Heweliusz”? No, wstydu nie ma. Taki synek, który skończył architekturę i teraz buduje wieżowce w Katarze. Gdy przyjedzie ciotka z Ameryki, nie trzeba go będzie chować po kątach ani prosić, żeby nie wychodził z pokoju, bo ma 45 lat, a nadal dostaje kieszonkowe. „Heweliusza” zaprosisz na dół, zaprezentujesz jak pokazową klacz i z dumą powiesz, że to twój! Twoja krew, twoje wychowanie – i w sumie, gdyby nie ty, to kto wie, czy by tak wysoko zaszedł.
A zatem możemy sobie wszyscy pogratulować. Polski „Heweliusz” udowodnił, że potrafimy zrobić bardzo dobry serial katastroficzny, który dowozi – nie tylko efektami specjalnymi i zapadającymi w pamięć scenami (identyfikacja, przewrócona tratwa…), ale też emocjami. To taka nasza odpowiedź na „Czarnobyl”, gdzie machina państwa jest bezwzględna wobec jednostki, a wygrana w tej nierównej walce wydaje się niemal niemożliwa. Łapie za gardło i trzyma do końca. Lepiej nie zaczynać seansu późno w nocy, bo spędzicie kilka godzin przed telewizorem i jak potem się kłócić o "Heweliusza" w robicie? Tak niewyspanym? /K
#heweliusz #paranafilm #seriale #netflix
źródło: f5f568bc3110cdc26c773469880b4acf
Pobierz@Para_na_film: słyszałem bo jest bardzo popularny akurat
źródło: image
Pobierz