Aktywne Wpisy

maybe +50
Mirki, "fachowcy" kładli mi listwy przypodłogowe. Generalnie wyszło super, no ale - narożniki - zdjęcia w komentarzach. Mówili, że się nie dało tego materiału równo ściąć na 45 stopni i żebym sobie zamówił zaślepki, bo tak będzie lepiej wyglądać. Sęk w tym, że producent nie oferuje do tego konkretnego modelu zaślepek. Jakieś pomysły, jak to zamaskować? Kleili Mamutem, więc raczej nie oderwę. Myślałem wypełnić luki Mamutkiem, wygładzić go jak wyschnie i nakleić
źródło: IMG_4496
Pobierz
KjatanSveisson +34
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Parking to tam był praktycznie niemal od samego początku, bo w sumie ciężko cokolwiek zrobić z taką wyspą położoną między dwoma jedniami ruchliwej ulicy. Bardziej bym się zajął odtworzeniem różnego rodzaju neonów które w PRLu zdobiły ten plac:
https://www.maciej-grz.pl/wp-content/uploads/2015/01/lot-animacja.gif
źródło: Warszawa_Marszalkowska_53
PobierzNo i jeszcze należałoby zakopać Trasę Łazienkowską między Polem Mokotowskim i Placem Na Rozdrożu pod ziemię, bo przed jej budową ten odcinek MDM był kameralny i zielony, a obecnie jest tragiczny. Swoją drogą lubię ten blok po lewej, ma belwederek wzorowany zapewne na Hotelu Bristol oraz nieistniejącej już kamienicy Beyera, znajdujących się przy Krakowskim Przedmieściu.
źródło: 515542024_10161655357891239_264122712715936996_n
PobierzByłoby super, tylko co w jego miejscu by wymyślono? Wybudowanie tam czegoś zniszczyłoby odbiór placu. Chyba tylko skwer wchodzi w grę. Btw, tuż pod tym parkingiem powinna znajdować się przyszła stacja metra. Powinna, ale nie będzie bo planują ją w----ć gdzieś dalej pod Marszałkowską. XD
@Fennrir: to było zielone tylko na chwile bo wiedzieli, że tam bedzie trasa
@haabero
Tia, już wtedy planowano, niemniej warto wrócić do stanu sprzed
Wiem, jedynie tak sformułowałem zdanie, bo Bristol nadal istnieje, a kamienica Beyera nie. W każdym razie sporo było w architekturze socrealistycznej cytatów z historycznych warszawskich budowli (np.:Ministerstwo Rolnictwa wzorowane na Pałacu Saskim czy gmach KGP z hełmami niczym Pałac Brühla, czerpał z niego również
źródło: IMAG0152_zpsgr9wusnj
Pobierz