@XeNinja: wie to każdy normik, który spojrzał na plany demograficzne nad Wisłą dlatego ten pęd na kredytowanie się, że niby ratę będzie spłacać najemca i takie eldorado sobie potrwa 20 lat i wtedy można mieszkanko sprzedać 2x drożej niż się kupiło....ja nie wiem, kto w to wierzył
@Zopyross: każdy kto to rozumie, a nie jest wykopkiem, który nie rozumie jak działają rynki nieruchomości i mu się wydaje, że będą za darmo mieszkania w centrum Warszawy rozdawać za 20 lat
@radoslaw-franciszek-osowka: generalnie w Polsce jest kupa obszarów (właśnie tam, gdzie będą te puste mieszkania i domy głównie), gdzie nie powstają właściwie żadne inwestycje deweloperskie
@XeNinja nie ma korelacji między cenami mieszkań a współczynnikiem dzietności. Pomijam fakt że sąd wiadomo ile będzie ludzi w Polsce za 20 lat? Mają szklaną kulę?
@Janexpol: będzie tak jak w innych europejskich krajach, mniej miejscowych, ale więcej przyjezdnych z trzeciego świata. Kraj zmieni się diametralnie, ale ludzi może być nawet więcej niż obecnie.
@XeNinja: NIe trafiają do mnie takie analizy. Skad zalozenie, ze nie uzupelnia tego imigrantami. Niemcy tez maja slaba dzietnosc i wola psy niz dzieci, a liczba ludnosci tylko rosnie i z tym ceny najmu.
źródło: n
Pobierzdlatego ten pęd na kredytowanie się, że niby ratę będzie spłacać najemca i takie eldorado sobie potrwa 20 lat i wtedy można mieszkanko sprzedać 2x drożej niż się kupiło....ja nie wiem, kto w to wierzył
https://next.gazeta.pl/pieniadz/7,188932,32349521,w-tych-regionach-polski-nie-buduje-sie-mieszkan-ani-domow.html
po prostu wykopki myślą, że przeczytały kilka artykułów na temat demografii i "nikt o tym nie wie"