Aktywne Wpisy

hotshops_pl +957
Hej #wykop, tak jak obiecaliśmy z okazji Black Friday robimy #rozdajo
Dzisiaj polecimy na grubo i rozdajemy:
Smartwatch Amazfit GTR 3
Portal z promocjami HotShops.pl to miejsce gdzie codziennie pojawią się promocje, kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Tworzą nas użytkownicy - to oni dodają i oceniają
Dzisiaj polecimy na grubo i rozdajemy:
Smartwatch Amazfit GTR 3
Portal z promocjami HotShops.pl to miejsce gdzie codziennie pojawią się promocje, kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Tworzą nas użytkownicy - to oni dodają i oceniają
źródło: rozdajo-amazfit-gtr-3
Pobierz
gonzo91 +62
#gielda
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
źródło: temp_file5637701514831927187
Pobierz

dawajcie jakieś fajne bardziej niszowe programy które używacie
satty - bardzo fajne narzędzie do edycji screenshotów
zoxide - do szybkiego przechodzenia w często używane foldery
rofi - szybki i niezawodny z mojego doświadczenia app luancher
webcord - klient discorda (chociaż na discorda wchodzę raz na rok)
Udocker - Docker, ale bez roota i customowych modułów kernela. Przez co działa na Androidzie (bez rekompilacji kernela)
kew - konsolowy odtwarzacz muzyki. Wolę cmusa, ale jakoś kew mi się podoba, bo interfejs jest zupełnie inny niż mają inne odtwarzacze (w tym cmus).
vifm - w sumie jest jakiś taki niszowy, bo wydaje mi się, że częściej wybierane są inne konsolowe menadżery plików. Może nawet ranger jest częściej używany. Tak, jak cmus, vifm ma też vimową klawiszologię i konfigurację. Dwa panele, taby, zakładki i wygodne yank-paste. Bardzo fajnie
Vesktop - alternatywny klient Discorda.
xcalib -> z przełącznikami -invert -alter pozwala szybko odwrócić kolory ekranu - gdy w ciemności otworzysz coś walącego białym po oczach, abo w pełnym słońcu próbujesz rozczytać stronę w trybie nocnym. Można przypisać pod skrót klawiszowy w swoim ulubionym środowisku
leafpad/mousepad - ultra proste edytory tekstu, praktycznie klony notepada z win10 - żadnego kolorowania kodu, intellisense, markdowna, skryptów i innych takich.
screen - na serwerach i urządzeniach zarządzanych zdalnie
@psiversum: szacun. Używałem tego z 15 lat temu na bardzo starym sprzęcie do kontaktu ze światem żeby jakiekolwiek strony móc przejrzeć i już wtedy to był dość projekt jak cofnięcie się w przeszłość (reszta przeglądarek za ciężka). Co było