hej mirki, zrobiłem sobie audyt domowego budżetu i troche #przegryw - SIEDEMNAŚCIE ZŁOTYCH za bochenek chleba z ziarnem (grzybki). SIEDEMNAŚCIE. Za sprasowaną mąkę. Wiem, że cebularze i drożdżówki trzeba odpuścić, ale kurde, nawet zwykły chleb mieszany z ziarenkami kosztuje 12-17zł. To jakaś masakra. Pytanie do Was: Gdzie kupujecie normalny chleb (nie sama pszenica, coś z ziarnem) za rozsądną kasę? Ideał to coś do ~8zł za bochenek, który przetrwa dwa-trzy dni bez zepsucia się. Mam dostęp do większości popularnych piekarni, mogę rano podejść - prośba o polecenie. Zanim napiszecie "piecz sam" - wiem, rozważałem. Ale między zakwasem, zachodem, sprzątaniem i pilnowaniem tej całej akcji wolę kupić gotowy za 8zł niż robić cyrk w kuchni. #chleb #piekarnia #ceny #ekonomia #jedzenie #kiciochpyta #pytanie
Wiem, że cebularze i drożdżówki trzeba odpuścić, ale kurde, nawet zwykły chleb mieszany z ziarenkami kosztuje 12-17zł. To jakaś masakra.
Pytanie do Was:
Gdzie kupujecie normalny chleb (nie sama pszenica, coś z ziarnem) za rozsądną kasę? Ideał to coś do ~8zł za bochenek, który przetrwa dwa-trzy dni bez zepsucia się.
Mam dostęp do większości popularnych piekarni, mogę rano podejść - prośba o polecenie.
Zanim napiszecie "piecz sam" - wiem, rozważałem. Ale między zakwasem, zachodem, sprzątaniem i pilnowaniem tej całej akcji wolę kupić gotowy za 8zł niż robić cyrk w kuchni.
#chleb #piekarnia #ceny #ekonomia #jedzenie #kiciochpyta #pytanie