Wpis z mikrobloga

Niecałą dekadę temu skończyłem liceum. Się zastanawiałem czy nie zorganizować spotkania klasowego po 10 latach w przyszłym roku. Ale chyba nie bo z tego co widzę, i co spotkałem ludzi z klasy to nikt z nikim nie utrzymuje kontaktu, mało tego - większość kontaktów została pozrywana zaraz po skończeniu szkoły. Nie wiem ale mam wrażenie, że starsze roczniki jakoś lepiej utrzymywały więzi między sobą.

Zgaduję, że wykop to nie jest społeczność dla towarzyskich ludzi ale może wiecie jak z waszymi klasami?

#przemysleniazdupy #licbaza #techbaza

Czy twoja była klasa wciąż ma kontakt?

• TAK - Mam mniej niz 30 lat 2.6% (4)
  • NIE - Mam mniej niz 30 lat 25.7% (39)
  • TAK - Mam więcej niz 30 lat 8.6% (13)
  • NIE - Mam więcej niz 30 lat 63.2% (96)

Oddanych głosów: 152

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SzubiDubiDu Ja pochodzę z ery przed internetem. Jak zawiązała się Nasza Klasa stworzyłem profil klasy z podstawówki i średniej szkoły. Podstawówka zorganizowała się i spotkaliśmy się w prawie kompletnym składzie, było spoko. Natomiast średnia szkoła poległa na całej długości.
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: Próbowałem coś takiego zrobić z 6 razy, odkąd skończyliśmy technikum 8 lat temu, ani razu się nie udało, nie ma co się produkować, już lepiej zapytać się osoby, z którą się miało najlepszy kontakt z tego okresu. A np. moja teściowa teraz 52 lata, spotyka się co roku ze znajomymi z liceum, mimo że porozjeżdżali się po Polsce.
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: Ja swoje olałem. Na rzygi mnie bierze jak patusy mówią "super! Bede zaraz jak położę córkę spać." Ciekawe czy będą uczyć dzieci uczyć jak sie znęcać nad innymi
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: ja z liceum to miałem jednego kolegę gdzie rozwinęła się znajomość i stał się dobrym kumplem. 15 lat się znaliśmy, pisaliśmy w zasadzie codziennie, spotkania regularne co najmniej raz w tygodniu, jakieś wyjścia itd. ale potem się p------o i od 5 lat nie utrzymujemy już kontaktu.
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu Ja mialem wspaniałą klasę w liceum I jakoś niecałe 2 lata temu (12 lat po maturze), umówiliśmy się na spotkanie na które przyszło 15 osob. Z kilkoma osobami wciąż mamy grupy na WhatsApp gdzie wymieniamy się zdjęciami ()
  • Odpowiedz