Wpis z mikrobloga

@Arbuzlele: Nie naprawię drukarki, nie umiem, nie chcę umieć i wgl nie chcę jej widzieć.

A najgorzej jak się komuś raz naprawi i tłumacze że to ledwo działa i trzeba kupić nową. A ten truję dupę dzień w dzień bo na tym hp który dostał za przedłużenie umowy chcę drukować książkę...
  • Odpowiedz
@Arbuzlele:
- Podobno jesteś informatykiem? Zerkniesz na mój komputer? Strasznie wolno działa.
- Jestem programistą...
- To weź go zaprogramuj żeby szybciej działał
  • Odpowiedz
jak ktoś może być programista i nie potrafic naprawić drukarki?

@milo77: W przypadku HP to jednak filozof może okazać się bardziej kompetentny.
  • Odpowiedz
@Arbuzlele: Jeśli to prawdziwy programista, to znaczy, że umie rozwiązywać każdy skomplikowany problem. Razem z google potrafi zrobić wszystko w skończonym czasie. Jego codziennie życie jak gotowanie, robienie zakupów i sprzątanie to pestka. Drukarkę pewnie też by naprawił. Kwestia czasu i doświadczenia. Jak nie mam doświadczenia w danej dziedzinie, to mówię, że nie potrafię. Podstawowe naprawy w elektronicę zrobię, ale już nie przelutuję chipu BGA w laptopie, bo trzeba do
  • Odpowiedz
@Arbuzlele właśnie wieczna beka z programistów którzy nie ogarniają podstawy hardware komputera. I nie mówię tego zgryzliwe bo wiadomo że w robocie każdy ma swoje zadania i obowiązki. Ale w casualowych rozmowach mnie to najbardziej rozwala jak jeden z drugim kompa skręcić nie potrafi albo inne
  • Odpowiedz