Wpis z mikrobloga

3 miesiące w rekrutacji, 10 etapów, zmian rekrutera, pytanie o
- półroczną przerwę w pracy w czasie COVID,
- gdzie widzisz siebie za 10 lat,
- czy gdyby pracodawca był robakiem to...?
Brak widełek, a na końcu brak informacji kto, jak i dlaczego został wybrany.

"Nie popieram", ale rozumiem xD

#pracbaza #praca #heheszki
z0mb1e - 3 miesiące w rekrutacji, 10 etapów, zmian rekrutera, pytanie o 
- półroczną ...

źródło: G41cvtJXUAAPPp6

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@z0mb1e: Brałem udział w rekrutacji gdzie do samego końca mnie przeciągnęli. Dosłownie angażowali dyrektora operacyjnego, z którym gadałem o podróżowaniu po różnych zakładach produkcyjnych w Europie, a na sam koniec był feedback, ale taki, że wynikało z niego, że już dawno mieli wytypowanego kandydata, a całej reszcie musieli zawracać gitarę, żeby nie było, że wzięli pierwszego lepszego ( ͡° ͜ʖ ͡°) za taki feedback to podziękuję.
  • Odpowiedz
@z0mb1e: widziałem rekrutacje na programistę mające 7 etapów które kończyły się odrzuceniem kandydata pomimo pozytywnych opinii na każdym z etapów, więc reakcja mnie nie dziwi. Może da do myślenia Pawełkowi chociaż jak widać pewnie nie.
  • Odpowiedz
z robakiem to dziwne ale pytanie o te 5 czy 10 lat zrobiło się dla mnie sensowne gdy stanąłem po 2 "stronie biurka". Babki w HR jak wiedzą co robią to serio są w stanie wiele z takich pytań wyciągnąć.

@To_ja_moze_pozamiatam: no i co tam ostatnio z tego pytania powyciagales ciekawego?
  • Odpowiedz
@z0mb1e: Cos ci zdradze. Te firmy wystawiaja oferte pracy i czekaja az zglosi sie ktos taki jak ty. Trzymaja cie w procesie rekrutacyjnym i w tym samym czasie probuja cie komus sprzedac - i albo sie uda albo nie.
  • Odpowiedz
@z0mb1e: k---a, ale tym Zedkom się nie chce pracować, tylko kilka etapów rekrutacji, brak widełek, i jeszcze nie wiesz jakim rodzajem sera jesteś? To pokolenie jest stracone

• Odpowiedz
@dupasmoka Ja niewiele ale rekruterka która była obok już więcej. Np. to czy planuję dłużej zostać w firmie, czy nie znudzi i nie wypali się tą pracą, jakie ma oczekiwania w porównaniu do tego co oferuje firma na stanowisko itp. Czasami nic nie można wywnioskować bo gość nic ciekawego nie powie
  • Odpowiedz
  • 0
Poczytałem komentarze pod oryginalnym wpisem. Duża część pisana przez "ejczar" z poziomu wręcz boskiego, arystokracji w białych rękawiczkach. HR to rak polskiego rynku pracy.
  • Odpowiedz