Wpis z mikrobloga

#inpost #paczkomaty
Tak się chwalą tym zmniejszaniem śladu węglowego...
I właśnie wczoraj przekonałem się, że to jednak nie tak do końca.
Rzadko zdarza mi się nie odebrać paczki na czas. Ostatni raz z dwa lata temu. Ale wiem, że wtedy - pomimo że czas na odbiór się skończył, to do czasu aż kurier nie wyjął paczki z paczkomatu można było śmiało odebrać paczkę.

A teraz sytuacja taka, że sprzedawca opóźnił 3 dni wysyłkę paczki. No zdarza się. Wpadła do paczkomatu w piątek rano. Ale że Wszystkich Świętych, wyjazdowo itd - o paczce przypomniało mi się w niedzielę. Gdy wyszedłem do paczkomatu dostałem wiadomość że czas na odbiór się skończył. Ok, rozumiem, ale w niedziele kurier nie wyjmie mi paczki z paczkomatu, więc wydawało mi się, że luzik, że to tylko powiadomienie.
Nic bardziej mylnego - paczkomat po zeskanowaniu kodu wyświetla tylko wykrzyknik, a w aplikacji informacja, że paczka wróci do sprzedawcy.
Pomimo że paczka fizycznie nadal leży w paczkomacie - nie mogę jej wyjąć, bo czas na odbiór się zakończył. I tyle jeśli chodzi o redukcję śladu węglowego - zamiast pozwolić mi wyjąć paczkę (dosłownie 10 minut po terminie) - paczka teraz musi wrócić do sprzedawcy, a ja jeszcze raz zamówić to samo. Dziękuję inpost! Wspaniale dbacie o ten swój ślad węglowy!
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Kakoq: no właśnie, wprawdzie kiedyś może z dwa razy miałem taką potrzebę, ale nie było z tym problemu. A teraz tylko wykrzyknik na wyświetlaczu paczkomatu (jakby brakowało komunikatu)...
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Matpiotr u mnie w niedzielę nie jeżdżą, a przynajmniej nigdy nie widziałem żeby jeździli (nawet w niedzielę po 'wolnej' sobocie). Do tego byłem przy paczkomacie 10 min po minięciu terminu i już nie mogłem odebrać.
  • Odpowiedz
@husky83: P--------z Pan. Nadal możesz odebrać paczkę po czasie, jeśli jest fizycznie w paczkomacie. Wczoraj wszystkie oddziały w Polsce pracowały, roboty było mało, więc musiałeś minąć się z kurierem, który był wcześniej niż zwykle.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Techn9cian więc musiał odebrać moja paczkę przed czasem albo idealnie w momencie gdy skończył się czas i natychmiast pojechać dalej (a wręcz się teleportować) bo do paczkomaty mam 8min spacerem, a tam gdzie jest paczkomat nie ma innej drogi niż ta którą szedłem. Wniosek - musiał obok mnie przejechać albo się rozpłynął w powietrzu. Albo wcześniej wyjął paczkę. No i ostatnie rozwiązanie - nie wyjął bo go tam nie było...
  • Odpowiedz