Wpis z mikrobloga

Czy według was bycie związku daje jakieś większe korzyści niż potencjalnie tańsze życie (dzielnie się opłatami za wynajem, jedzenie itd) Bo ja tak sobie myślę, że jakbym mial swoje mieszkanie, albo zarabiałbym jakieś fajne pieniądze, to związek byłby mi najmniej potrzebna rzeczą. Będąc przeciętna osobą i tak masz nikłe szanse na znaleźcie drugiej połówki, która będzie dla ciebie stworzona, tylko jak już kogoś znajdziesz to na 90% będzie miała zbliżoną ilość negatywnych dla ciebie cech co tych pozytywnych, dlatego uważam, że w tych czasach lepsze jest życie samemu niż szukanie na siłę związku, a jak już się z kimś wiązać, to musisz mieć gwarancję, że to jest w 100% odpowiednia dla ciebie osoba.
#zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mateo2111: daje, wsparcie, poczucie bezpieczeństwa (bo mam kogoś, na kogo mogę liczyć), akceptacji (bo wiem, że jest ze mną i w tych dobrych i złych momentach). Razem łatwiej dążyć do celów. Ogólnie miło jest mieć poczucie, że na świecie jest ta jedna osoba, która zawsze będzie z Tobą. Chociaż oczywiście miłość nigdy nie jest gwarantem, dana na zawsze. Miłość ewoluuje, zmienia się i żeby była na zawsze to trzeba o
  • Odpowiedz
  • 38
@Krolowa_Nauk: @mateo2111 dodałabym do tego, że nie ma ideałów. Sami nimi nie jesteśmy. Związek to praca także nad własnymi wadami. Partner/ka powinni wyciągać z nas to co najlepsze, żebyśmy chcieli być lepszymi wersjami siebie.

To że ktoś jest dla Ciebie stworzony nie oznacza, że on nie ma wad. Kochasz tą osobę razem z jej wadami.
  • Odpowiedz
@mateo2111: Zależy jakie masz potrzeby emocjonalne. Czy musisz miec kogoś do rozmowy bliskości, spędzania wolnego czasu. A z tym tańszym życiem to też tak nie do końca. Kobiety wydają dużo na jakieś restauracje, eventy, ciuchy, wyjazdy. Więc ja będąc introwertykiem przeciętnym z wyglądu i własnym mieszkaniem żyję sobie sam.
  • Odpowiedz
  • 1
@Krolowa_Nauk: zgadza się, tylko jakieś 90% argumentów które wymieniałaś pasują do tego 10% o którym wspomniałem. Realnie dla większości przeciętnych osób znalezienie drugiej połówki z tymi cechami jest praktycznie niemożliwe.
  • Odpowiedz
@mateo2111: mysle ze jest taniej ale nie o 50% a o jakies 10-20%. Jezeli jeszcze druga osoba zarabia podobnie lub lepiej to z tego co oszczedza mozecie dodatkowo wydac na jakies fajne wycieczki, lepsze auto, kolejne mieszkanie itd. Ale czy warto? Nie wiem, nie mialem
  • Odpowiedz
Będąc przeciętna osobą i tak masz nikłe szanse na znaleźcie drugiej połówki, która będzie dla ciebie stworzona, tylko jak już kogoś znajdziesz to na 90% będzie miała zbliżoną ilość negatywnych dla ciebie cech co tych pozytywnych

@mateo2111: Skąd to przekonanie? Ludzie się różni i nie chodzi o to, żeby znaleźć kogoś, kto ma same zalety, tylko te cechy, które są dla Ciebie ważne plus wady, na które jesteś w stanie przymknąć
  • Odpowiedz
@mateo2111 z tańszym życiem totalna bzdura. Facet żyjąc samemu z reguły żyje skromnie i oszczędnie wiele nie potrzebuje - ja tak mam. A z kobietą to okej dzielicie się rachunkami ale zaczynają się restauracje prezenty wycieczki odwiedziny okazję itd.
  • Odpowiedz
@mateo2111: nie daje żadnych. nie słuchaj jakiegoś p---------a o emocjonalnym wsparciu itd. bo to działa w jedną stronę, jak tylko pokażesz słabość kobiecie to machajacypapiez.jpg
  • Odpowiedz
@mateo2111 bo nie ma czegoś takiego jak osoba stworzona dla kogoś. Nie wiem kto Ci takich bzdur nawkładał do głowy. Związek się buduje latami by był tym czymś super a nie że spotykasz kogoś i wszystko działa od razu. Każdy ma wady, zalety czy jakieś przyzwyczajenia albo zwyczaje które trzeba zaakceptować lub popracować z nimi by relacja jakoś to przetrwała. By dojść do momentu w związku że ludzie serio się dogadują,
  • Odpowiedz
@mateo2111 W dzisiejszych czasach nie daje wiele, chyba że bardzo cierpisz z powodu samotności i jesteś gotów dużo poświęcić, aby kogoś mieć. Ugułem kobita nie będzie z tobą bez wymiernych korzyści i na dłuższą metę dotyczy to nawet Chada.
  • Odpowiedz
@mateo2111: daje takie korzyści, że masz się dla kogo starać, i być lepszym. Jest to motywacja aby nie odpuszczać i nie spoczywać na laurach np. Przed ekranem i walić browary po robocie. Jest ta druga osoba która życzy Ci dobrze, i dzięki której się rozwijasz i uczysz niezależnie od wieku. Dzięki długim rozmową możesz poznać inny punkt widzenia na życie a przede wszystkim przekazać je dalej
  • Odpowiedz