Wpis z mikrobloga

Muszę się zarejestrować jako bezrobotny dla utrzymania ubezpieczeń po studiach, i jaka to jest przewałka... Oczywiście próbuję to zrobić online bo jestem 500km od mojego urzędu pracy. No i takich rzeczy tam wymagają że to hit. Wymagają od ciebie podania twojego zatrudnienia wcześniej, w moim wypadku to była umowa zlecenie którą jak najbardziej mogę wybrać ale... Muszę podać do tego świadectwo pracy co jest wymaganym dokumentem, jednocześnie niewystawianym w wypadku tego typu umowy XD Już nie wspominając o tym że muszę podawać wykształcenie ze szkół średnich itd. oczywiście też podając wszystkie dokumenty. Się zastanawiam, dlaczego to wszystko nie może być zintegrowane? K---a mobywatele itd. a pod twój pesel nie są w stanie z rejestrów podciągnąć np. wykształcenia czy zawodu, pomimo że normalnie masz wystawione dokumenty na to. Szykuje się cały weekend dzwonienia do rodziców i tłumaczenia im gdzie są dokumenty i jak mają mi zdjęcia zrobić żebym mógł je załączyć XD

#praca #bezrobocie #urzadpracy #ubezpieczeniezdrowotne #nfz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Czesterek nie zmienia to faktu że papiery mam 500km stąd… napisałem 2 oświadczenia (i tak poniżej 26rz i student więc żadnej składki nie zapłaciłem), zobaczymy czy przejdzie.
  • Odpowiedz
@michalxd21: W miejsce gdzie masz podać świadectwo pracy podaj po prostu umowę i będzie dobrze, wiem bo sam tak zrobiłem i nie było z tym kłopotu. Urzędnicy wiedzą że ten system jest niedostosowany i wystarcza im skan umowy zlecenie czy tam innej umowy cywilnoprawnej
  • Odpowiedz