Jakąś książeczkę polecacie by lepiej rozumieć świat finansów? Chciałbym nauczyć się czytać rynek, potrafić lepiej szacować czy np złoto będzie szło w górę czy w dół, jak stopy procentowe wpłyną na najbliższą przyszłość na rynkach, czy różne czynniki zwiększają szanse recesji w najbliższym czasie i ogólnie tego typu zagadnienia.
Polecacie może jakąś dobrą pozycję w tych tematach?
@sokytsinolop haha, dobre. Ale no, ja nie chce książki która mnie nauczy przewidywać przyszłość, tylko łączyć różne zmienne i szacować z większym prawdopodobieństwem ( ͡°͜ʖ͡°)
@breakdown1: Po pierszwsze i jedyne. Zwiekszyc zarobki, WIecej kapuchy to wiecej co miesiac bedziesz mogl wylozyc na gielde + % skladany i masz profit. To czy pobijesz index moze sie w ciagu 10-20lat statystycznie rzadko udac, No chyba ze chcesz szybko osiwiec.
@breakdown1: Przerobiłem parę książek, ale one są nic nie warte jeśli nie będziesz miał praktyki. Dlatego polecam po prostu zacząć z małymi kwotami i daj sobie dużo czasu, czyii jeśli przez kolejne 3mc będziesz miał same wzrosty, to nie myśl że już jesteś mistrzem inwestowania ( ͡º͜ʖ͡º)
Tak jak ktoś tu polecił, "Inwestowanie Dla Każdego" od Inwestomatu jest świetną pozycją, zwłaszcza jeśli lubisz twarde
Powiem tak, że naród wspaniały, lecz władza to k...
Cool story: 1. Babka wjechała w rów. 2. Od razu samochody się zatrzymały, by jej pomóc. 3. Wszyscy żyją, więc od razu faceci zaczęli myśleć, jak wydostać samochód z rowu.
No to już oficjalnie jestem brytyjczykiem i czas może pomyśleć na zmianę nicku na marianoaanglikano xD Prawie 18 lat po tym jak moja noga postawiła nogę na płycie lotniska Londyn Luton #uk #chwalesie
Polecacie może jakąś dobrą pozycję w tych tematach?
#gielda
Zwiekszyc zarobki,
WIecej kapuchy to wiecej co miesiac bedziesz mogl wylozyc na gielde + % skladany i masz profit.
To czy pobijesz index moze sie w ciagu 10-20lat statystycznie rzadko udac,
No chyba ze chcesz szybko osiwiec.
Ja tylko pytam o książkę
Tak jak ktoś tu polecił, "Inwestowanie Dla Każdego" od Inwestomatu jest świetną pozycją, zwłaszcza jeśli lubisz twarde