@ossprime: a jaki bank? Bo normalnie nie da się robić płatności blik z rachunku karty, a jeśli podepniesz pod np Revolut, to bank uzna to za przelew. Jak nie chcesz się chwalić publicznie, to daj znać na priv :D
@ossprime: citi też można blik z KK, ale nie próbowałem bo to chciwe sknery i brali prowizję za doładowania revo. Ktoś próbował i potwierdzi jak jest z citi?
@ossprime: ale przeciez takie transakcje nie sa liczone jak zakupy i dowalaja prowizje wysoką. Podobnie jak kiedyś w kanotrze chciałem kupić dolany, zapłaciłem kartą, a potem 10% prowizji mi naliczyli (w końcu się odwołałem i wyjątkowo mi zwrócili, ale smród pozostał)
@nabrzmialy: @nie_umiem_inwestowac podpinasz pod apple pay / google pay, doladowujesz ZEN albo Revolut - potem BLIK na XTB. albo przelew klasyczny. zero oplat :)
@ossprime ja nic takiego nie napisałem. Zadałem pytanie bo z reguły banki/operatorzy traktują takie transakcje jako przelew i odgórnie narzucają procent nawet jak spłacisz w terminie "nieoprocentowanym". Skoro masz sposób to ok.
@wezsepigulke: revolut na pewno nie pobiera, ale bank może uznać taką transakcję za przelew i zacząć naliczać ci odsetki od razu + dołożyć prowizję od tej transakcji. Pekao i Citi na pewno tak robią, stąd moje pytanie o bank opa.
@nabrzmialy: @karlit To że w jednym banku czegoś się nie da albo działa w dany sposób to nie znaczy, że w każdym musi być identyczne. W różnych bankach są różne zasady.
Np. w PKO BP normalnie można wskazać kartę kredytową jako źródło BLIKA, z zastrzeżeniem:
Jeżeli źródłem płatności BLIK jest karta kredytowa: nie możesz wypłacać i wpłacać gotówki, nie możesz robić przelewów na telefon, nie możesz generować czeków BLIK
j--------e. niedawno pisałam o dobrym dniu i o największym koszmarze jaki mógłby mnie spotkać, czyli spotkanie z dzikami. właśnie widziałam się z trzema wielkimi gnojami. zamarłam chwilowo, ale żyje.
#gielda
(Tylko oni zamiast spłacić kartę kredytową, otworzą kolejną xD)
@Dorgarag trik polega na wykorzystaniu w pełni grace period i nie płaceniu ani grosza odsetek. Seryjni kartowicze finansują mi taki deal.
@nie_umiem_inwestowac: można coś fajnego dokupić zanim wypłata przyjdzie bez ruszania kont oszczędnościowych
@nabrzmialy Żaden sekret, Millennium. I pewnie parę innych banków też pozwala zrobić płatność blik z karty kredytowej
czasem się przydaje.
źródło: temp_file602675742724934216
PobierzNp. w PKO BP normalnie można wskazać kartę kredytową jako źródło BLIKA, z zastrzeżeniem: