Aktywne Wpisy

uncle_freddie +266
Napiszę to m.in po to, żeby miał szansę zamknąć mi mordę bramką: nie rozumiem fenomenu Kamińskiego, dzisiaj sparaliżowany
#mecz
#mecz

czerwony_kmer +220
Dlaczego parkowanie pojazdów o DMC > 2,5 t jest nielegalne w polsce. Doskonały przykład widoczny na zdjęciu. Nowy chodnik już zniszczony przez dostawcę. On dostanie co najwyżej 100 zł mandatu, a naprawa chodnika wyniesie przynajmniej kilka tysięcy. Oczywiście go zgłosiłem, ale na odpowiedź SM jeszcze trochę poczekam.
pozdrowienia dla chłopskorozumowca @chudykbr
#samochodoza #uprzejmiedonosze #konfitura
pozdrowienia dla chłopskorozumowca @chudykbr
#samochodoza #uprzejmiedonosze #konfitura
źródło: zniszczony chodnik
Pobierz

![Najdroższy rozwód w historii. Tyle Brytyjczyków kosztował Brexit [ANALIZA]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/1778c83b5aafbe42d7efc6b38e3aa250c0503b1be4805bf42ae4c844def24512,q80.jpg)

Gisada Ambassador Intense. Z długiego spisu nut odbieram w otwarciu lawendę oraz trochę lukrecji. Oprócz tego jest wyraźny przyprawowy i słodki, owocowy akord. Czuć syntetyczną malinę oraz kardamon, pieprz i może trochę imbiru. Mam wrażenie, że da się wyłapać też elemi, a po jakimś czasie wychodzi karmel. Kwieciste nuty serca są moim zdaniem całkowicie pomijalne, nic takiego nie odbieram w kompozycji. W bazie zapachu jest natomiast miks wszystkich standardowych elementów, czyli trochę drzewnego akordu, piżma, bursztynu, tonki i paczuli.
Ambassador Intense zdecydowanie posiada wspólne cechy z Sauvage Elixir, lecz idzie w słodszym i owocowym kierunku. Ciepły i świeży korzenny akord wybrzmiewają w nich jednak podobnie, z pokrywającymi się w sporym stopniu przyprawowymi nutami. Można to według mnie uznać za mniej poważną i bardziej przystępną dla młodych osób wersję elixira. Parametry są bardzo dobre, a same perfumy wieczorowe i według mnie uniseksowe.
Jeśli chodzi o zapach, to wybrzmiewa mocno syntetycznie, szczególnie na początku przez słodycz, owocowy akord i malinę. Oprócz tego ilość nut i elementów kompozycji, robi z niej miszmasz wszystkiego, brakuje tylko ambroksanu. W powietrzu jest lepiej i otoczenie raczej będzie odbierać je pozytywnie, lecz moim zdaniem twórca przesadził. Stawiam, że niektóre osoby tak samo jak mnie, może to mocno irytować. Jeśli komuś nie przeszkadzają sztuczne owocowe nuty, a chciałby łatwiejszego do noszenia Sauvage Elixira, to można się tą pozycją zainteresować. Ja jednak jestem na nie. Ocena końcowa 4.5/10
Zapach 4/10
Projekcja 7/10
Żywotność 8/10
Jakość/Cena 4.5/10
pozostałe recki
źródło: AmbassadorIntense
Pobierz