Wpis z mikrobloga

Nieduża skrzynka jeziorna. A skoro jest jezioro, to muszą być też ryby, tym bardziej, że skrzynka docelowo trafi do osoby lubiącej #wedkarstwo. No i trochę wypukłej rybiej łuski tu i ówdzie dla dopełnienia klimatu.

Skrzynka drewniana, z grafiką dobieraną na życzenie zamawiającego i nakładaną w technice decoupage. Do tego wypukłe zdobienia z pasty szklistej imitujące rybią łuskę, wypukłe, ręcznie formowane i malowane ryby i motywy roślinne, a także imitacje pasków z nitami na obrzeżu - plus metalowe zapięcie i wyściółka filcowa na dnie. Wnętrze wieczka ozdobione grafiką oraz ramką z wypukłymi narożnikami i personalizowane.

Aż mi się lato przypomniało podczas pracy nad tą skrzyneczką... Ech.

Więcej zdjęć w komentarzach, a więcej szpargałów twórczych z Pracowni Apaturium jak zawsze na #apaturiart ()

#handmade #rekodzielo #diy #tworczoscwlasna #hobby #chwalesie #przyroda #natura #jezioro #ryby #pracowniaapaturium
Apaturia - Nieduża skrzynka jeziorna. A skoro jest jezioro, to muszą być też ryby, ty...

źródło: Jeziorna_01

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Valg: Heh, może powinnam to uwzględnić w reklamie czy coś. "Twój stary jest fanatykiem wędkarstwa? Kup mu skrzynkę z jego ulubioną miejscówką nad jeziorem" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Kantor_wymiany_mysli_i_wrazen Dziękuję - kombinowałam, jak ładnie wpasować jezioro i ryby na skrzynkę, i przyszło mi do głowy, że motyw z krajobrazem na wieczku i widokiem podwodnym po bokach mógłby ładnie wyglądać. Całość wygląda trochę dzięki temu jak
  • Odpowiedz