Wpis z mikrobloga

@Bill_Kilgore: U mnie poszło odwrotnie. Rodzice dali chatę jedynemu bratu, który w tamtym momencie zdążył zarobić już na 3, a reszta rodzeństwa, która nie miała nic swojego - połowa do tej pory nie ma, a druga połowa jeszcze spłaca - dostała figę z makiem.
@vVXVv @0uzo: No chyba że rodzice zrobią darowiznę powyżej 10 lat przed śmiercią, np. za umowę dożywocia. Nie zobaczymy z domu rodzinnego ani
  • Odpowiedz
  • 2
@Bill_Kilgore: A weź mnie nawet nie w------j, podobną akcje miałem. Mieliśmy z żoną dostać piętro domu, bo jej teściowie wyprowadzili się na parter. Remontowaliśmy to sobie jeszcze za czasów studenckich powolutku, to malowanie, to podłogi, to jakieś meble. Nagle wraca siostra żony i się okazało że piętro już nie jest dla nas, bo jak ona sobie biedna poradzi.
  • Odpowiedz
  • 0
@Bill_Kilgore: Kusiło mnie by zerwać te panele, finalnie część mebli zabraliśmy a za część siostra zapłaciła. No i przez pewien czas po tym ten jeden wyremontowany pokój traktowaliśmy jak nasz gdy przyjeżdżaliśmy do teściów na jakieś okazje. Młody byłem, jeszcze troche naiwny.
  • Odpowiedz
@mpetrumnigrum: Komu rodzice najwięcej dadzą/poświęcą uwagi ten powinien się nimi zająć na starość. Też Ciebie nie rozumiem xd Wyobraźmy sobie, że mają dwójkę dzieci, jeden się ogarnął i zarobił na to co ma, odwiedza ich, pomaga, a drugi w------e, wszystko co zarobi to wyda, problemy, długi, rzadko się kontaktuje. I jak w tym wypadku drugiemu przepiszesz dom czy majątek bo pierwszy zarobił to sorry ale niech on się wami zajmuje
  • Odpowiedz
@AnonimoweLwiatko to tylko świadczy o wychowaniu ciebie w materialistycznym sposób przez twoich rodziców. Takie rzeczy uczy się w domu i wynosi się z domu.
Ja nigdy nic nie dostałem (większego niż stary motorower) od swoich rodziców. Oczywiście komputer na spółe z rodzeństwem itp.

Nigdy też nic nie dostałem od moich dziadków. A nie, od jednej babci 50zł ale powiedziałem że nie mogę tego przyjąć gdyż ona jest zbyt biedna (pracowała na emeryturze bo
  • Odpowiedz
@mpetrumnigrum: Przeczytałem, jak najbardziej. Po prostu Twoje podejście jakie prezentujesz jako takie wspaniałomyślne, dobre wychowanie jest z pewnością też uksztaltowane przez to, że jednak rodzice Cie nie zaniedbali/nie zapomnieli o Tobie także przy rozdawaniu materialnych dóbr ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz