Wpis z mikrobloga

@ly000: niestety też jestem w a2 mobile i zgadzam się że poza miastami to zasięg padaka, nie wiele lepiej z T-Mobile. Z tego co widzę u mnie najlepiej daje radę Play... Viking mobile też chyba na Play śmiga. Jeszcze co do a2mobile - czasami mi się zdarza że telefon gubi zasięg całkowicie - jeszcze rozumem że byłbym gdzieś w polu ale nie- regularnie tak miałem w Lubaniu a to nie
  • Odpowiedz
  • 0
@smdbabe: mam dokładnie to samo. np. dostęp do internetu pada całkowicie, zwłaszcza gdy jestem pod jakimś hipermarketem na obrzeżach (restart telefonu czasem pomaga na chwilę). teraz siedzę jakieś ~10 km od centrum miasta wojewódzkiego i mam 1-2 kreski. ta sieć to nieporozumienie xD
  • Odpowiedz
@ly000: Mam Orange, płacę grosze bo 2,4zł miesięcznie, dostałem po przeniesieniu numeru >400GB i z tego korzystam. Co jakiś czas dają darmowe GB i mam już w sumie ponad 600GB z czego wykorzystuję miesięcznie mniej niż 5GB. Kwota 2,4zł bierze się z tzw. utrzymania połączeń wychodzących na rok (29zł) Do dzwonienia mam inny numer ale w a2mobile (9gr za minutę)
  • Odpowiedz
  • 0
@pokusof: szukam jakiejś normalnej oferty, a nie że płacisz 21,37 za 2000 gb przez 2 tygodnie jeśli przeniesiesz numer w pierwszą pełnię księżyca w roku koguta i spełnisz 12351 innych warunków.
  • Odpowiedz
@pokusof: w sumie bez sensu. No chyba, ze zuzywasz wiecej niz 30GB, tak korzystniej wychodzi fonia z nielimitowanymi rozmowami, smsami, 31GB, prawie 6GB w roamingu, zasieg Orange lub Plus, za150zl/rok ale zwrot 20proc wiec finalnie to 10zl/mc. 2 aktywne simy to tez wieksze zuzycie energii.
  • Odpowiedz
@ly000: czyli nic co dziala na sieci Plus. Pytanie podstawowe ile GB zuzywasz. Korzystnie wychodzi Fonia z pakietem 150zl/rok ale jest zwrot 20proc z tego dają 31GB/mc na zasiegu Orange.

Nju na karte gdzie w pierwszym roku masz 220GB / mc za 19zl na zasiegu Orange.

Vectra gdzie od 13 do 23mc masz 35zl, wczesniej za darmo czyli srednio ponizej 20zl/mc. Umowa 24mc, 60GB/mc, prawie 18GB w roamingu UE zasieg
  • Odpowiedz
@pokusof: no ale dochodzi jeszcze koszt rozmow i smsow rozliczane po 9gr. No i nie masz danych w roamingu.

Jak juz tak cebulisz i jesli masz esim w telefonie to przenies ten orange do PR1V na miesiac za 1zl i wroc do Orange za co bedziesz mial kolejny rok i 500GB za darmo.

Cross mobile ma cos podobnego za mniej niz 10zl bo 2mc za free ale brak danych w
  • Odpowiedz
@nieznamniepamietam: Rozmowy wychodzą mnie 1-2zł miesięcznie. Do roamingu kupuję sobie nowy starter jak gdzieś potrzebuję jechać, nie muszę mieć roamingu cały rok. Jak przeniosę ten numer do PR1V to logiczne że uciułane GB, a mam ich sporo znikną. 400GB dostaje się za zgodę marketingową na danym numerze, raczej mi 2 raz nie przyznają, choć mogę się mylić.
  • Odpowiedz
@pokusof:

Sprawdzalem, kolejne 500GB(za zgode i 100GB za instalacje moj orange) wpada ponownie. Jak narazie wpada....
Rodzice uzywaja tego do internetu stacjonarnego. Wiecej im nie potrzeba.

W Fakt mobile masz jeszcze rok waznosci konta za zasilenie 5zl i 50min oraz 50smsow na miesiac za 3zl.
  • Odpowiedz