Wpis z mikrobloga

• 0
@Larsberg lubie f4 ale w jakim sensie powraca? Wypuszczają ją na nowo lekko odświeżoną albo i nie. Nadal zmuszony jesteś budować jakieś g---o bazy. Jak już się w to wkręcisz na 100% to prędzej przejdziesz grę niż stworzysz je wszystkie połączine ładnym łańcuszkiem dostaw. Nienawidzę tego w f4 i zawsze się przez to odbijam od tej gry
  • Odpowiedz
No gra świetna, tylko że to wszystko już było, ileż razy można odgrzewać tego samego kotleta i sprzedawać za srogą cenę??!

A poza tym:

Wyszedł #falloutlondon 1.3, dodano co nieco, sporo poprawiono z ładowaniem i stabilnością, aczkolwiek nie ma co się łudzić, ideału nie będzie, bo i problem tkwi w samym (tu też mocno przeciążonym) silniku, którego okiełznać nawet twórcy nie do końca potrafili. Jakby co polecam, a na GOG jest wersja
binx - No gra świetna, tylko że to wszystko już było, ileż razy można odgrzewać tego ...
  • Odpowiedz
@Larsberg: Hm... A to też zależy co rozumiesz tu przez słowo "zabugowany", bo Fallouty bez bugów to jak żołnierze bez karabinów. Jak grałeś w F4, to na pewno pamiętasz jakie numery potrafi odwalić. Aktualizacja FL Pork and Rabbit zawiera mnóstwo poprawek, widać je od razu, ale niczego zagwarantować nie mogę, zaś grę w pierwszej wersji przeszedłem, choć było to czasem mocno frustrujące.
  • Odpowiedz
  • 0
@binx: Chodzi o to że tego typu mody przed wydaniem nie są tak wnikliwie testowane jak pełnoprawne gry i efekt tego jest taki że mam bugi, słabą stabliność i zaburzony balans rozgrywki.
  • Odpowiedz
@Larsberg: Gram już w Fallout London 1.03 kilkadziesiąt godzin (czyli mało), miałem dopiero z dwa wyskoki do systemu oraz raz coś się mocniej zamuliło z ładowaniem - ale w porównaniu do tego co się działo to niebo a ziemia. I może jest szansa że będzie jeszcze lepiej.

Dziś wielkie firmy potrafią zamiast skończonej gry wypuścić dosłownie wersję beta (jeśli nie alfa), której naprawa potem trwa latami. Cóż więc można powiedzieć
  • Odpowiedz
  • 0
@binx: Czekałem na spolszczenie. Mam nadzieję że ten mod jest "intuicyjny" i nie będzie momentów w których nie będę wiedział co zrobić przez brak wskazówek czy jakiś bug.
  • Odpowiedz