Wpis z mikrobloga

@peoplearestrange: zależy od pracownika. Ogólnie zespół bym opisał jako na prawdę ogarnięty - wszystko co trzeba zawsze dostarczał, systemy działają zajebiście, ale jak widać czasem brak pomysłu wykrzacza ideę.
  • Odpowiedz
@finch88: chodziło mi o cały scope pracy. Jak to działa, że Ty, no ok powiedzmy jesteś managerem zespołu Customer Service - piszesz do IT
-elo chcialbym skrypt automatyzujacy <czynnosc>, obecnie robimy to w <systemy> w <ilosc czasu> przez <ilosc zasobow> dziennie/tygodniowo/miesiecznie. zautomatyzujecie? i wtedy ktos bierze tego ticketa i wam to robi i oddaje za 2-3 tyg? i ten zespol dziala tak, ze takie tickety lapie? Bo ja tego nie
  • Odpowiedz
@peoplearestrange: w sumie to nie wiem o co Ci chodzi xD plebs spoza IT nie ma prawa zgłaszać nic do IT, bo nie potrafi w ich języku opisać zapotrzebowania i nie zna ich procedur? XD Mam potrzebę żeby chłop usiadł i wystawił mi tabele z takimi i takimi danymi, po takiej obróbce według danego skryptu i jego obowiązkiem jest (spróbować) mi taką tabele dostarczyć. A gdzie to później pójdzie w
  • Odpowiedz
@finch88: nie chodzi o plebs bo nie o tym mowa, tylko jak oni pracuja, bo wyglada to na jakas operacyjna robote, a programowanie nie jest operacyjne. To o czym mowisz, to robota data engineerow i ok, tabela moze byc zgloszona, ale przynajmniej w mojej pracy - nikt jej nie bedzie robil na akord, bo jakis koles chce. Jezeli np macie data mesh to zespol odpowiedzialny za domene moze ja szybko
  • Odpowiedz