Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +139
Od kilku dni w polskim internecie jest gigantyczny kwik o tę grafikę.
No ale kto normalny zapierdaIa ponad 100 km/h w zabudowanym, i około 200 na ekspresówce/autostradzie? Zdawałoby się, że taki przepis uderzy tylko w jakichś Sebixów prujących swoimi bmkami po wsiach stwarzając zagrożenie, gdzie nie ma żadnych kontroli, albo tych notorycznie jeżdżących na zderzaku i migających światłami żeby im natychmiast zjechać z lewego pasa na drodze szybkiego ruchu xD
#polskiedrogi
No ale kto normalny zapierdaIa ponad 100 km/h w zabudowanym, i około 200 na ekspresówce/autostradzie? Zdawałoby się, że taki przepis uderzy tylko w jakichś Sebixów prujących swoimi bmkami po wsiach stwarzając zagrożenie, gdzie nie ma żadnych kontroli, albo tych notorycznie jeżdżących na zderzaku i migających światłami żeby im natychmiast zjechać z lewego pasa na drodze szybkiego ruchu xD
#polskiedrogi
źródło: e3e8b5c9aace5a93c95bdbdc6c67ce8ebac3d0b7efda822d48727dd6207f1483
Pobierz
chalwaklb +53
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Dalej mnie to cieszy i chcę kontynuować, ale ciężko przy pracy oraz rodzinie o cały wolny dzień, a tyle mi schodzi razem ze sprzątaniem.
Są jakieś nowości i trendy w piwowarstwie które przyspieszają ten proces? Żeby pójść trochę na skróty z zadowalającym efektem?
To dobry moment na to pytanie bo sprzęt mi się trochę zużył i myślę na co wymienić.
Do wysładzania używam sraczwężyka jak się nauczyłem, a teraz widzę są rozwiązania typu zacieranie w worku BIAG.
Fajnie jakby było mniej sprzątania bo nie lubię wielokrotnego przelewania i mycia tych garów oraz wiader.
Chłodnicę mam, brewkity.. jakoś nie lubię.
Ale mogę polecić zacieranie na lenia przez noc - przed dodaniem ogarniasz sprzęt, wsypujesz słód I ustalasz temperaturę, rano wysładzanie i gotowanie. Zrobiłem tak raz, wydajność bardzo podskoczyła, zapewne kosztem zużycia większej ilości prądu przez noc - ale gar dodatkowo zaizolowalem.
Myślę nad tym bo teraz warzę w kuchni na gazie, ale koszt duży jednak
Możesz jeszcze zainwestować w chłodnice płytowa czy tak jak wspomniałeś BIAB, to na pewno też usprawni proces. Albo ekstrakty nienachmielone - jeżeli zwykle brewkity to za mało :)
Ja warzę ze słodów, a ostatnio sąsiad mi dał brewkit lager i też się jaram w oczekiwaniu na efekty. Dokupiłem ekstrakt nienachmielony i drozdze w34/70, właśnie siedzi w zamrażarce. Chciałem dać zdjęcie poglądowe, ale ch### widać xD
źródło: 1000010573
Pobierzjak chcesz jeszcze szybciej to bez wysładzania, jest strata na wydajności, gotujesz 30 minut lub bez gotowania i masz raw