Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Źle patrzenie. Każda awaria i usterka to jakaś przygoda. Najmilej wspominam karawana, volvo v70 2.5 tdi z 1998, ciągle coś się k*rwilo, ale to było piekne
  • Odpowiedz
@zazdrosny spoko, sam też jeżdżę gruzami i z doświadczenia, to już jak zaczyna się coś p-------ć nieoczywistego, albo lecą poważne usterki, albo często, to czas na złom, albo autoskup; choć kupno używanego auta w Polsce, to doświadczenie nieco tylko przyjemniejsze od choroby...
  • Odpowiedz
@NapTooR: miałem S70 2.5TDI 1999r., i mimo że miał cofnięty licznik i jeździłem nim 310-400kkm to nic poważnego się nie zepsuło. Ani aku ani sprzęgło sie padło. Raz się aku rozładował, usuwałem wyciek pompy wspomagania, coś w zawieszeniu. Na koniec klima przestała chłodzić i pomimo wymiany kilku elementów dalej nie chłodziła. Wkurzyłem się i sprzedałem. Jedyne auto, które mnie nigdy nie zawiodło, pomimo największego przebiegu z aut jakie miałem.
  • Odpowiedz
@v-tec u mnie był potężny drut. Przewod od wspomy spawany bez łącznika gumowego, od drgań pękł i wspoma padła. Szukanie na szrotach przewodu bo nowego brak. Pęknięty magiel, bez możliwości regeneracji. Check engine bo ktoś wyciął egr ale nieudolnie. Podrukowane swiece żarowe działające tylko na przycisk. Elektryka swirujaca, spaliłem cały zestaw bezpieczników zanim doszedłem co jest nie tak. Auto z 4 razy zepsuło się na drodze, raz na zawodach jak używałem
  • Odpowiedz
@zazdrosny ale z tymi gownami jest tak, ze kupujesz parcha za dwa tysiaki i jezdzisz dopolki nie zdechnie, sprzedajesz za tysiac dwiescie i bierzesz kolejnego za dwa tysiace. Twoj mechanik namowil Cie na remont silnika zeby wydoic z Ciebie hajs, na to sprzeglo z dociskiem tez bedzie cie chcial wycyckać ile wlezie, (uslyszysz gadki typu: no teraz jak doinwestowany to dopiero bedzie smigac) gowno prawda, piedziesiat kolejnych rzeczy jest do wymiany
  • Odpowiedz
@KocieUszko to jest ten styl właśnie, 10k na strucla, 5k na pudrowanie, 3-4 lata jeżdżenia i cykl do powtórzenia; szczególnie, jak auto do tłuczenia po mieście i parkowania pod blokiem
  • Odpowiedz