Wpis z mikrobloga

• 13
@PanLodowegoOgrodu: nie kupuj żadnego naczynia, ani żadnych przepłaconych zestawów, tylko sama bombille i pij ze zwykłego kubka.

Matero jest fajne dla lansu, ale niepraktyczne i bez sensu w praktyce. A ceramiczne to już w ogóle do niczego, poza wyglądam.
ryhu - @PanLodowegoOgrodu: nie kupuj żadnego naczynia, ani żadnych przepłaconych zest...

źródło: 1000041603

Pobierz
  • Odpowiedz
potrzebujesz tylko rurki z filtrem, dajesz yerbe do polowy kubka, zalewasz woda tak ok. 80 stopni i pijesz to przez ta rurke
  • Odpowiedz
Matero jest fajne dla lansu,

@ryhu: niekoniecznie. Ja mam z drewna i później jak się sucz wysypie z niego i umyje go to to drewno łapie zapach tej yerby i mi później ładnie to pachnie a dwa z rozszerzająca się szyjką naczynia łatwiej kopczyk zrobić, nie zawala się tak jak w zwyklym kubku. Zaraz ktoś powie ze kopczyk to też dla lansu to od razu nadmienię żeby spróbował się napić
  • Odpowiedz
@Tony47: tak samo herbatę powinno się pić z gaiwana, albo glinianego czajniczka (którego nigdy się nie myje, by przez lata i całe pokolenia zbierał się tam szlachetny osad herbaciany) - p--------o dla freakow i purystów

Zaraz ktoś powie ze kopczyk to też dla lansu to od razu nadmienię żeby spróbował się napić chimy bez kopczyka i życzę powodzenia w takiej sytuacj

@Tony47: raz, nie tego dotyczyło pytanie, dwa
  • Odpowiedz
bombilla też inna powinna chyba być, nie

@ryhu: tak ale bez kopczyka nawet jak łopatę tam wsadzisz to naparu nie zakosztujesz. Widać że nigdy chimy nie piłeś.

by przez lata i całe pokolenia zbierał się tam szlachetny osad herbaciany

@ryhu: po 1 zalaniu już przechodzi aromatem yerby. Ale to jak jazda autem z automatyczną skrzynią. Każdy kto nigdy nie spróbowal ni razu to hejtuje automaty a jak się
  • Odpowiedz
@Tony47: na siłę próbujesz udowodnić, ze jedno jest lepsze od drugiego, a jak ktoś tego nie nie rozumie to musi czegoś nie wiedzieć, albo nigdy nie próbował. Jak w tym memie z obrazka.

A ktoś może to mieć zwyczajnie w p-----e, albo uznać różnice za nieznaczącą.

Tak jak idiotyczny przykład z automatem i manualem, z implikacją że tylko Janusz broni manuala bo go nie stać na automat.

I tak w
ryhu - @Tony47: na siłę próbujesz udowodnić, ze jedno jest lepsze od drugiego, a jak ...

źródło: comment_16558428449PNL0JjXr5SdRZtBJY8Q7M

Pobierz
  • Odpowiedz
@ryhu: kolegi duma została urażona bo mu wytknieto że wypowiada się na tematy o których nie ma pojęcia i tą agresją słowną jeszcze potwierdzasz ze trafiłem w czuły punkt, smutne ale prawdziwe.
Bez odbioru zgorzkniały kolego, trochę optymizmu polecam wprowadzić do życia zamiast tylko pluć jadem gdy tylko wyczuje się jakieś urojone zagrożenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz