Wpis z mikrobloga

@PanLodowegoOgrodu: nie kupuj żadnego naczynia, ani żadnych przepłaconych zestawów, tylko sama bombille i pij ze zwykłego kubka.

Matero jest fajne dla lansu, ale niepraktyczne i bez sensu w praktyce. A ceramiczne to już w ogóle do niczego, poza wyglądam.
ryhu - @PanLodowegoOgrodu: nie kupuj żadnego naczynia, ani żadnych przepłaconych zest...

źródło: 1000041603

Pobierz
  • Odpowiedz
potrzebujesz tylko rurki z filtrem, dajesz yerbe do polowy kubka, zalewasz woda tak ok. 80 stopni i pijesz to przez ta rurke
  • Odpowiedz
@ryhu: @PanLodowegoOgrodu matero z palo santo jest świetne jeśli chodzi o aromat, który pozostawia drewno podczas zaparzania. Dla mnie to robi różnicę. Nawet ostatnio na tagu ktoś ładnie sie na ten temat rozpisał. Nigdy nie patrzyłem na to pod kątem, żeby gdziekolwiek się lansować. Natomiaat zgodzę się z tym, że na początek wystarczy kubek. Może smak yerby Ci podejdzie lub nie więc na starcie nie ma co inwestować. Ja
  • Odpowiedz
Matero jest fajne dla lansu,

@ryhu: niekoniecznie. Ja mam z drewna i później jak się sucz wysypie z niego i umyje go to to drewno łapie zapach tej yerby i mi później ładnie to pachnie a dwa z rozszerzająca się szyjką naczynia łatwiej kopczyk zrobić, nie zawala się tak jak w zwyklym kubku. Zaraz ktoś powie ze kopczyk to też dla lansu to od razu nadmienię żeby spróbował się napić
  • Odpowiedz
@Tony47: tak samo herbatę powinno się pić z gaiwana, albo glinianego czajniczka (którego nigdy się nie myje, by przez lata i całe pokolenia zbierał się tam szlachetny osad herbaciany) - p--------o dla freakow i purystów

Zaraz ktoś powie ze kopczyk to też dla lansu to od razu nadmienię żeby spróbował się napić chimy bez kopczyka i życzę powodzenia w takiej sytuacj

@Tony47: raz, nie tego dotyczyło pytanie, dwa
  • Odpowiedz
bombilla też inna powinna chyba być, nie

@ryhu: tak ale bez kopczyka nawet jak łopatę tam wsadzisz to naparu nie zakosztujesz. Widać że nigdy chimy nie piłeś.

by przez lata i całe pokolenia zbierał się tam szlachetny osad herbaciany

@ryhu: po 1 zalaniu już przechodzi aromatem yerby. Ale to jak jazda autem z automatyczną skrzynią. Każdy kto nigdy nie spróbowal ni razu to hejtuje automaty a jak się
  • Odpowiedz
@Tony47: na siłę próbujesz udowodnić, ze jedno jest lepsze od drugiego, a jak ktoś tego nie nie rozumie to musi czegoś nie wiedzieć, albo nigdy nie próbował. Jak w tym memie z obrazka.

A ktoś może to mieć zwyczajnie w p-----e, albo uznać różnice za nieznaczącą.

Tak jak idiotyczny przykład z automatem i manualem, z implikacją że tylko Janusz broni manuala bo go nie stać na automat.

I tak w
ryhu - @Tony47: na siłę próbujesz udowodnić, ze jedno jest lepsze od drugiego, a jak ...

źródło: comment_16558428449PNL0JjXr5SdRZtBJY8Q7M

Pobierz
  • Odpowiedz
@ryhu: kolegi duma została urażona bo mu wytknieto że wypowiada się na tematy o których nie ma pojęcia i tą agresją słowną jeszcze potwierdzasz ze trafiłem w czuły punkt, smutne ale prawdziwe.
Bez odbioru zgorzkniały kolego, trochę optymizmu polecam wprowadzić do życia zamiast tylko pluć jadem gdy tylko wyczuje się jakieś urojone zagrożenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz