Aktywne Wpisy

je j---e za rok w czerwcu mam wesele a nowobogacki teściu wymyślił sobie że zgodnie ze starapolską tradycją na weselu muszą być dziady proszalne... i mimo że zostało ponad pół roku to jeździ po wiosce i zaprasza wszystkich meneli. Naprawdę już się człowiekowi odechciewa tego cyrku
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
dziady proszalne na weselu hit czy kit?
- hit 24.1% (41)
- kit 53.5% (91)
- hit ale trzeba zatrudnić aktorów z domu kultury 22.4% (38)

MonazoPL +43
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: 700 zł bank millennium monazo
Pobierz

1. Każdy pies w miejscu publicznym kaganiec (od odpowiedniej wagi - czyli de facto wszystko oprócz tych miniaturek typu Chihuahua - albo po prostu każdy, kwestia do dyskusji)
2. Zakaz puszczania psów bez smyczy (za wyjątkiem wybiegów)
3. Zwiększenie kar za niesprzątanie po swoim psie
4. Zakaz trzymania głośnych psów w blokach - udokumentowana odpowiednia ilość zgłoszeń bez reakcji właściciela = odebranie psa/skierowanie do behawiorysty na koszt właściciela. To oczywiście najcięższy z punktów do zrealizowania.
Ale punkt 1,2,3??? wtf przecież to powinna być podstawa już od lat. Nie ma żadnych minusów wynikających z wprowadzenia tego w życie. Nie dość że będzie bezpieczniej, kulturalniej to również nagonka na grupę społęczną psiarzy będzie znacznie mniejsza i nieuzasadniona. Jak już chcą nazywać swoje psy dziećmi itd. luz, wolność słowa, ale prawo nie może stać po ich stronie - wskazuje na to logika, zdrowy rozsądek i znacząca mniejszość w stosunku do ludzi bez psów. I nie ma co zasłaniać się argumentem że jest to ograniczanie ich wolności i swobody bo tak samo można argumentować to że jeśli nie mogę drzeć ryja o 24 (po ciszy nocnej) to ogranicza się moje prawa - niby tak, ale k. nie do końca. Ale spokojnie, jak kiedyś prawdopodobieństwo pogryzienia wylosuje dziecko ważnego polityka to bardzo szybko prawo zostanie zmienione.
#psy #psiarze #afera
@mirkax: akurat kaganiec u Chihuahuy byłby bardziej zasadny niż u Goldena xD
@Gieremek: p---------e, jeden i drugi powinien być w kagańcu i na smyczy
- prawo nie nakłada na mnie obowiązku noszenia kagańca w miejscach publicznych
- nie mam rasy agresywnej
- mój egzemplarz nie wykazuje przejawów agresji
To z całym szacunkiem, nie będę kagańca nosił, bo grupa wykopków ma paranoję.