Wpis z mikrobloga

#linux jeszcze żeby dało sie normalnie robić screena i wkleić do painta, przyciać i ocenzurować jeśli trzeba.
Ale nie, screena zapisz i jeszcze edytuj w tragicznie działającym programie do prostej edycji. Za dużo z tym fandzolenia sie.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@non_ladder: To samo miałem. Musisz sobie poszukać komendę do zainstalowania bardziej zaawansowanego programu, który ma dwie funkcje więcej, ale akurat tą najważniejszą ma inny.
  • Odpowiedz
  • 1
@Bpnn: jak mi ten durny steam zacznie wykrywać inne dyski to dam szanse tej miencie, a z tymi screenami może coś wykombinuje, spróbuje sposób kolegi @keep_it_real czy coś.
Ale najpierw musze se zapewnić, że steam bedzie działał w miare akceptowalnie, widział te dyski i chce potestować jak te gry śmigają.
  • Odpowiedz
  • 1
@zetisdead: domyślne narzędzie w mincie daje opcje zapiasnia całego screena, albo skopiowania do schowka, brakuje kontekstowej możliwości konfiguracji żeby zawsze waliło do schowka.
Dupiate jest to że linuksiarze tworzą te swoje systemy (tzn nawet te które maja być przystępne dla lamerów) i narzędzia z nastawieniem że jak se chcesz skonfigurować coś, to idź pan w terminalu se poklikaj.
Fajnie, ale ja nie instaluje linuska z zamiarem nauki terminala.
  • Odpowiedz
domyślne narzędzie w mincie

@non_ladder: za to domyślne narzędzie w gnomie na ubuntu zapisuje i do pliku i do schowka. Może być cały ekran, może pojedyncze okno, może być wybrany fragment ekranu. Może być zdjęcie a może być film.

machający_papież.jpg
  • Odpowiedz

@zetisdead: akurat co za problem? na desktopie też terminala nie dotykam, robię to tylko na serwerze domowym, no ciekawe czemu - może dlatego, że nie ma kurna ekranu i GUI xD
  • Odpowiedz