Wpis z mikrobloga

Ma ktoś może (lub miał) suszarkę na pranie stojącą taką pionową jak na obrazku? Polecacie czy nie? Myślę o kupieniu nowej, ogólnia z viledy jest fajna zwykła, ale z możliwością rozstawienia szerzej, ale zastanawiam się nad tymi pionowymi, bo wyglądają, jakby mniej miejsca zajmowały i sporo mieściły, ale nigdy nie korzystałam, więc nie wiem czy nie mają jakichś ukrytych minusów, których nie dostrzegam. Na przykład pewnie odstęp między piętrami może być mały do powieszenia dłuższych rzeczy? Ktoś ma jakieś opinie?

#pytanie #gospodarstwodomowe #pranie #problemypierwszegoswiata #niewiemjaktootagowac #rozowepaski #niebieskiepaski
Krolowa_Nauk - Ma ktoś może (lub miał) suszarkę na pranie stojącą taką pionową jak na...

źródło: 1528

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maszszluga mam taką i potwierdzam, koszulki, lekkie swetry czy bielizna i skarpety spoko, ale na ciężkie rzeczy trochę niewygodne. No i czasem trzeba przekładać bo coś haczy o piętro niżej.
  • Odpowiedz
@Krolowa_Nauk: Dobra suszarka do bielizny i mniejszych rzeczy, złożona zajmuje bardzo mało miejsca i można ją schować za szafą. Minusy to małe odstępy między tymi prętami, przez co jak powiesisz koszulki czy większe rzeczy to pranie będzie dłużej schnąć. Wadą jest też jakość tych prętów, bo lubią się z czasem wyłamywać. Jeżeli suszysz pranie na zewnątrz to ta suszarka będzie się wywracać po każdym mocniejszym podmuchu wiatru. Ja mam dwie
PawulonDlaStarych - @Krolowa_Nauk: Dobra suszarka do bielizny i mniejszych rzeczy, zł...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Krolowa_Nauk: takiej nie mam, ale inną z półką pod spodem (na bieliznę) i jest to kiepskie. Jeśli chcesz coś dłuższego/ciężkiego to przeważa albo piętro niżej nie do użytku.
To jest dobre na rzeczy dla niemowlaka - dużo i drobno
  • Odpowiedz
@Krolowa_Nauk:

Ja susze na balkonie i w ten sposob, ze wieszam na cienkich wieszakach mokra odziez, wieszaki na lince do prania. Linka do prania jest rozwieszona podwojnie, spieta co 10cm trytka aby po pierwsze moc zaklinowac wieszak pomiedzy linkami a po drugie aby wieszaki sie do siebie nie zblizaly, nie przesuwaly.

Wiem, ze to wszystko dziwnie brzmi ale poza suszarka bebnowa nie widze lepszego, szybszego sposobu na suszenie.
  • Odpowiedz