Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mati1990 kiedys stary pedalarz powiedzial mi, żeby nie używać skrajnych przeciwległch położeń w rowerze bo łańcuch szlag trafia. Na każdy przedni blat używać po 2-3 tylne.
Ostatnio w Decathlonie patrze a nowe rowery mają z przodu 1 blat a z tyłu 12 przełożeń xD
  • Odpowiedz
  • 0
@G06DbT nie zatrzymałem się w pełni bo wchodziło z czerwonego na zielone, miałem twarde przełożenie i stanąłem na pedałach żeby się płynnoe wcisnąć między autami no i strzelił
  • Odpowiedz
  • 1
@Riczi_znad_Wisly @G06DbT @RobinSchudl ale miał policzone dni ten napęd, od miesiąca pogięta tarcza środkowa, łańcuch po prawie 4k km rozciągnięte jak wiecie co u ladacznicy, kaseta na 2 najmmiejszych już nie trzymała łańcucha, a tylny hamulec? Śliski jak lód ( ͡º ͜ʖ͡º) w pełni wykorzystałem ostatni serwis
  • Odpowiedz
łańcuch po prawie 4k km

@mati1990: No i co że tyle? Łańcuchy przejeżdżają wielokrotnie tyle. To jakiś najtańszy chiński łańcuch za 10 zł czy o co chodzi? Czy go nie smarowałeś, albo stał na deszczu? Przecież to niemożliwe, żeby od normalnego depnięcia na rowerze łańcuch się urywał.
  • Odpowiedz
@mati1990 jak dojeżdżam do pracy rowerem w Krakowie to połowę mijanych rowerów słychać z daleka - piski, zgrzyty, a właściciel pod górkę wjeżdża na jakimś wysokim przełożeniu z grymasem bólu na twarzy. Tutaj mamy chyba ten przypadek. Używasz roweru za karę czy jaki wuj?
  • Odpowiedz
Używasz roweru za karę czy jaki wuj?

@Pawolek: przecież mati to pierwszy rowerzysta wykopu, jak możesz tak mówić!

piski, zgrzyty

@Pawolek: a to mnie też wkurza, choć nie jestem z Krakowa. Najlepsi są ci, co mają rowery w cenie porszaka, i też piszczy, bo mu żal wydać kilka złotych na jakieś smarowidło do łańcucha. I "jeździ" taki sezon, potem odda rower do serwisu, zapłaci w ciul pieniędzy, i
  • Odpowiedz
ale miał policzone dni ten napęd, od miesiąca pogięta tarcza środkowa, łańcuch po prawie 4k km rozciągnięte jak wiecie co u ladacznicy, kaseta na 2 najmmiejszych już nie trzymała łańcucha, a tylny hamulec? Śliski jak lód ( ͡º ͜ʖ͡º) w pełni wykorzystałem ostatni serwis

@mati1990: Lubisz życie na krawędzi. Zaraz znowu kuku sobie zrobisz i będziesz płakał że życie jeszcze c-------e niż było.
  • Odpowiedz
@swiadomy_anakolut: wszystko zależy od kultury jazdy - jak katujesz napęd (np startowanie z blatu i małej zębatki, "ugniatanie kapusty" zamiast jazda kadencyjna, zero smarowania, zmiana biegów przy dużym obciążeniu) to szybciej padnie.

@mati1990 kto jak kto ale Ty bazując na swoich doświadczeniach pownienieś już bardziej uważać na sprzęt (napęd to pikuś ale hamulce to ty napraw).
  • Odpowiedz
Ostatnio w Decathlonie patrze a nowe rowery mają z przodu 1 blat a z tyłu 12 przełożeń xD

@0rdynus: ale wiesz że tam są wąskie łańcuchy i to jest tak zaprojektowane żeby było git z przekosem łańcucha??
  • Odpowiedz
kiedys stary pedalarz powiedzial mi, żeby nie używać skrajnych przeciwległch położeń w rowerze bo łańcuch szlag trafia. Na każdy przedni blat używać po 2-3 tylne.

@0rdynus: podobnie z urządzeniami typu odkurzacz, wiatrak -nie nastawiaj na maksa xD
  • Odpowiedz