Wpis z mikrobloga

Dobra Panowie, policzmy głosy. Kim jest psiegryw:

a) osoba, która za wszystkie swoje niepowodzenia obwinia psy;
b) osoba, która zaspokaja swoje deficyty psem (np. nikt go nie lubi to se kupił psa xD).

Ja przyznam, że lubię to słowo,. Jest takie dźwięczne i fajnie łączy psa i przegrywa. Ale w pierwszym z ww. znaczeń to raczej praktycznie nie występuje poza mega rzadkimi przypadkami w rodzaju chorób psychicznych albo okaleczeń. Tak, wiem troll stop szczek jakiegoś farmazona kiedyś napisał xD

#psiarze
Anthermil - Dobra Panowie, policzmy głosy. Kim jest psiegryw:

a) osoba, która za wsz...

źródło: Zrzut ekranu 2025-10-20 o 15.50.00

Pobierz

Co oznacza psiegryw?

• osoba, która obwinia za wszystko psy 32.8% (61)
  • osoba, która kompensuje jakieś deficyty psem 67.2% (125)

Oddanych głosów: 186

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 11
@Casuel: Trzeba rozróżniać autora od dzieła, a słowa zmieniają swoje znaczenie. Innymi słowy, mógł sobie wymyślić - i co z tego?

Poza tym znaczenie tego słowa w rozumienie Gieremka serio nie ma sensu i praktycznego zastosowania xD
  • Odpowiedz
@Anthermil: no juz nawet memy sa z tym slowem, to nie warto teraz zmieniac( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tu na tagu sa takie ananaski, ze to slowo ma praktyczne zastosowanie
  • Odpowiedz
  • 10
@Casuel: Takich co za wszystkie niepowodzenia obwiniają psy - nie widzę. Niektórzy są trochę p----------i i zbyt agresywni w stosunku do psów, ale w definicję psiegrywa Gieremka się nie wpisują, bo praktycznie nikt się nie wpisuje xD
  • Odpowiedz
Trzeba rozróżniać autora od dzieła, a słowa zmieniają swoje znaczenie. Innymi słowy, mógł sobie wymyślić - i co z tego?

Poza tym znaczenie tego słowa w rozumienie Gieremka serio nie ma sensu i praktycznego zastosowania xD

@Anthermil: TLDR "spodobało mi się, więc kradnę" xD
  • Odpowiedz
  • 4
@Casuel: i wiesz ile tych osób spełnia definicję psiegrywa w znaczeniu: "osoba, która za wszystkie swoje niepowodzenia obwinia psy"?

Żaden, bo ta definicja zwyczajnie jest bez sensu xD
  • Odpowiedz