Wpis z mikrobloga

Dobra pany, jaki handheld warty uwagi jest? Aktualnie mam switch1 i sprawia mi się zajebiście, ale mam go już coś około 9 lat i pewnie niebawem dokończy żywota. Napaliłem się na tego nowego rog xboxa ale wychodzi, że aktualnie to jest totalne gwno. Tak więc rozmyślam nad switch 2 albo czymś innym, tylko właśnie czym?

Głównie najważniejsze dla mnie wygoda i wytrzymałość. Switch 1 przeszedł przez ręce moje, mojej córki i syna i dalej działa. jedynie joycony wymieniałem. Przez wygodę rozumiem wygodę w trzymaniu gram głównie wieczorami na leżąco więc ciężki sprzęt odpada, dodatkowo chciałbym aby wszystko tam działało na klik, bez żadnych zmian konfiguracji, doinstalowania sterowników itd.

Pytałem chatgpt ale jego odpowiedź była jakby z ulotki tych urządzeń, a bardziej chodzi mi o to aby dowiedzieć się jak wam się polecane sprzęty sprawują.

#gry #handheld #konsole
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@IPKISS: Nie zmieniaj póki S1 działa. Ewentualnie dokup Switcha Lite, to będziesz miał coś na zaś jakby S1 padł i dopóki nie ogarniesz nowego.

Poza tym może kolejny S1? Powinno być taniej niż S2, po co przepłacać jak nie widać różnicy?
  • Odpowiedz
  • 0
@costamtenteges: nie wiem czy to problem z moim S1 albo może tak powinno być, ale np ostatnio ogrywałem Disco Elysium i przechodzenie między lokacjami trwało wieczność :P Także trochę się obawiam, że nowe tytuły będą muliły.
  • Odpowiedz
@IPKISS: ogólnie moj SteamDeck zajebiscie, trzeba trochę pokombinować przy innych platformach niz Steam, ale ja mam wszystko ze Steama i dziala zajebiscie.

Na SteamDecku mozesz tez Windowsa zainstalować (jako jedyny, albo jako drugi system) i wtedy ogarniasz wszystko jak na Windowskie.
  • Odpowiedz
@IPKISS: Myślę, że w twoim przypadku przeskok na switcha 2 będzie jak znalazł. Gry ze switcha 1 zyskują na switchu 2. Niektóre produkcje dostały darmowe patche pod switcha 2, inne dostały płatne patche :/
Jeśli nie masz zbyt dużej biblioteki na steam/epic to bym nie szedł w steam decka bo trzeba sobie bibliotekę budować od nowa. Nie wiem też jak bardzo jesteś lotny, ale z poradnikami gry spoza steam trzeba
  • Odpowiedz
@IPKISS: Steam deck jest całkiem ciężki i szczerze powiedziawszy może byc niewygodny
mi zawsze mrowiał mały palec xd jak na nim grałem w pociągu, więc zanim w ciemno kupisz to obczaj jego kształty
Coonsuumera powyżej nie słuchaj, gry na steam są tanie jak barszcz, kluczykownie stoją otworem
  • Odpowiedz
  • 1
@nomariko: @EndymionPP @MelvinHarris @orgin246 @Hitmonlee @Hmrogrz dzięki, tak właśnie czułem, że Switch2 to będzie dobry wybór. Generalnie SteamDeck też mi chodzi po głowie ale raczej jako dodatkowy sprzęt, który może sobie leżeć na zaś ;-) ale to raczej w przyszłości.
Często tutaj i w innych miejscach widzę, że ludzie wrzucają swoje handheldy i nawet niektórych nie potrafię rozpoznać dlatego myślałem, że może są jakieś sprzęty,
  • Odpowiedz
chyba w tym wieku gdzie cenie sobie wygodę :P

@IPKISS: no ja wlasnie dlatego mam steam decka i tam instaluje gry tylko ze steama zeby nie kombinować z innymi platformami co bywa kłopotliwe, ale troche chodzi mi po głowie kupienie drugiego handhalda z Windowsem zeby jednak móc grać w gry z innych platform tez na luzie bez większego kombinowania.
  • Odpowiedz