Wpis z mikrobloga

Jeśli sklepy podłapały temat to znaczy że jest popyt i dużo zapytań o tego typu produkty. Nic dziwnego, ale kupno gazu to nie rozwiązanie problemu, tak jak przeciwbólowa to nie jest rozwiązanie na złamaną rękę.

Należy uregulować ten temat, bo niewielki procent społeczeństwa robi totalny syf i narzuca swoje fanaberie innym. Ale nie idźmy też w skrajność, bo niekorzy ośmieszają temat swoimi postulatami.

Wystarczą niewielkie regulacje - zakaz wejścia do sklepów, konieczność zakładania smyczy i kagańca, obowiązkowe OC oraz rozszerzenie listy ras agresywnych o „psy w typie”, bo aktualnie pies bez rodowodu nawet jeśli czystej krwi nie jest przez prawo uznawany za niebezpiecznego. #psy #psiarze
czwartafaza - Jeśli sklepy podłapały temat to znaczy że jest popyt i dużo zapytań o t...

źródło: IMG_6710

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gokotgo: Podałem pierwszy przykład z brzegu, ze swojego otoczenia jak wyglądają obecne przepisy w praktyce. Ciebie denerwuje mój wpis, a mnie denerwuje egzekwowanie prawa w tym kraju, a raczej jego brak.
  • Odpowiedz
@Gawith_Apricot: no tak, ale przepisy już są. Wystarczy je egzekwować. Przecież jeśli się je zmieni, to będą tak samo egzekwowane jak teraz. To nie jakieś rozmydlenie jest problemem, tylko brak egzekwowania.
  • Odpowiedz