Wpis z mikrobloga

Kupiłem do komputera karte sieciową wifi na usb.

Według instrukcji powinienem włożyć usb i w TEN KOMPUTER wyswietli mi sie sterownik do instalacji. Nic tskiego nie wyskakuje. System widzi go jako urzadzenie przenośny nośnik.( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak zrobić by mi złapało wifi. Mam komputer 1h dziennie i już 3 dzień próbuje i się poddaje. Mam godzine ktoś mi pomoże to ogarnąć?

#komputer #komputery #programowanie #windows
Wytrawniak - Kupiłem do komputera karte sieciową wifi na usb. 

Według instrukcji pow...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wytrawniak: Witam serdecznie.
W menadżerze urządzeń w sekcji kart sieciowych - pojawia się to urządzenie jako nieznane/bez sterownika?

Czy jak urządzenie jest wykrywane jako przenośny nośnik, to możesz przejrzeć jego zawartość i sprawdzić czy aby tam nie jest jakiś sterownik do instalacji?
  • Odpowiedz
@maniek50005 urządzenie pojawia sie jak zaznaczono na zdjęciu.

Wlasnie nie mam jak tego otworzyc by ten sterownik zainstalowac.

Mam wrazenie ze chce się załączyć wifi ale sterownik nie zainstalowany. Nie pokazuje sterownika bo wykrywa jakby byl zainstalowany? Tak sugerują w instrukcji że podobny sterownik moze byc.
Wytrawniak - @maniek50005 urządzenie pojawia sie jak zaznaczono na zdjęciu. 

Wlasnie...

źródło: Zdjęcie z aparatu

Pobierz
  • Odpowiedz
@maniek50005 „Po włożeniu karty do wolnego portu USB nie pojawia się w oknie TEN KOMPUTER wirtualny dysk CD ze sterownikami”
to: odinstaluj wszelkie zainstalowane managery do zarzadzania kartami WIFI (np Intel proset, itd) , odinstaluj aplikacje WIFIAUTOINSTALL. Wyjmij i wloza ponownie adapter do wolnego USB
  • Odpowiedz