Wpis z mikrobloga

✨️ Jak zaufanie wpływa na taniec w związku?
Żona tańczy tańce latino-amerykaśnkie (NIE BACHATA - Tu jest postawiona twarda granica, bo wszyscy widzimy co Anka wyprawia w Hiszpanii #pdk).
Podobno ciężko rozwijać się w zawodach solo, bo nie są tak popularne jak taniec w parze.
Niestety (dla mnie) no ma papiery na te tańce i jest naprawdę bardzo dobra, a uczy się i chłonie wiedze jeszcze szybciej, wyprzedzając szybko inne koleżanki, które tańczą zdecydowanie dłużej.Oczywiście chce sięgać wyżej i walczyć o jakieś mistrzostwo. Oznacza to więc że musiałaby by tańczyć z partnerem.

Oboje jednak mamy ogromne obawy że to wpłynie na nasz związek.
Mamy do siebie 100% zaufanie i zasady - wiadomo jak to w życiu, no ale nie ten typ człowieka - po prostu nie zdradzamy.
Wiadomo jednak że taniec jest na tyle bliski + czas spędzany z osobą na treningach, bliskość oraz aktorstwo podczas występów i boimy się że to wpłynie np. na zazdrość, jakieś "odegrywanie się na drugiej osobie" - skoro ty tańczysz to ja będę robił coś innego z koleżanką itd. Co na plus ona sama to widzi i totalnie nie naciska, też ma o to obawy.
Dla mnie ogólnie jest to granica nie do przeskoczenia i nie chce aby tańczyła z partnerem a jednocześnie nie chce blokować jej marzeń, rozwoju tanecznego itd. Na ten moment zaakceptowała fakt że nie ma opcji na taniec w parze i jest ok. Pytanie czy to zostawić jak jest i nie tykać, czy może to się kumulować aż w końcu wybuchnie...

Ja wiem że "heheh pytasz o takie rzeczy wykopków no co za debil" ale czasem dobrze wyjść ze swojej bańki i poznać inne perspektywy, bo może coś mi ucieka, albo czegoś nie dostrzegam.
Co o tym myślicie? Jakieś sugestie pomysły? Może ktoś z #taniec się wypowie

#malzenstwo #rozowepaski #niebieskiepaski #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: No siema Robercik. Jak tam pogoda w Barcelonie? XDDDDD

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim prosta sprawa. Mamy XXI wiek, mamy wszystkie unijne nowości, to może być też nowoczesny uniknie poprawny taniec latynoamerykański z dwoma tancerkami, a nie jako "para hetero". Z koleżanką chyba jej tańczyć nie zabronisz? :)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: lipa, mam kolege tancerza i dosc mocno sie podrywali ze swoją nową partnerką do tanca ktora tez miala oczywiscie w domu chlopaka. co prawda to byla tępa dzida i obrabiala dupe chlopakowi z ktorym jest, ale sypaly sie niejednoznaczne teksty typu ze jeden drugiego wyobraza sobie nago. jakies wyjscia na p--o itp. jak dla mnie c-----a opcja dla Ciebie :)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie na darmo nie bierze się na partnerki bab co tańczą na rurze,
Bo to gen korwiska mają i w złym towarzystwie się będzie obracać. Mimo że tańczy z rurą.

A ty myślisz że ten tancerz jej pochwy nie wyobciera?
Kilka razy tak zrobi. Ona zacznie fantazjować i go przeleci.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
zaradny-sojusznik-94: Poznałem typa w Hiszpanii co chodzi na takie tańce, ale na poważnie a nie jakieś od podstaw dla amatorów i powiedział, że najlepiej jak PARA jest oboje tańczących bo to nie wypali na dłuższą metę. Jeśli ktoś na poważnie to bierze to taniec to też styl życia - trenujesz, chodzisz z ekipą na imprezę, wymiatasz w klubie. To zabiera tyle czasu i zaangażowania, że patner też musi w tym siedzieć.
  • Odpowiedz
@venomik Tańce latynoamerykańskie w parze. Chodzi o to aby tańczyć z kimś bardziej PRO

@mirko_anonim: No ale jakie tańce latynoamerykanskie? Pytałem o towarzyski, bo tam się tańczy albo standard (walc, quickstep, itp.) albo tańce latynoamerykanskie (samba, rumba, jive, itp.). Albo obie kategorie oczywiście.
  • Odpowiedz
A odpowiadając bardziej.
Z zewnatrz cieżko to dostrzec, ale dla osób, które trenują taniec a nie po prostu chodza na imprezy - to ta forma ruchu jest bardzo łatwa do odseksualizowania.
Teoretycznie najwięcej tańczyłem w życiu w tych 'najgorszych' tańcach dla faceta tańczącej dziewczyny.
Najpierw parę lat taniec towarzyski. W praktyce to bardziej gimnastyka. Niemniej żeby iść do przodu i tańczyc na turniejach to się spędza wiele godzin tygodniowo ze swoją partnerką taneczną.
Drugi taniec to
  • Odpowiedz