Wpis z mikrobloga

To co się odpie*dala z psami w tym kraju to jest jakiś zbiorowy PSYchiatryk xD
Antropomorfizacja psów poszła tak daleko ze ludze w internecie chwalą się że puszczją im bajki, przypisuja im ludzkie emocje i rozum
Relatywizują agresywne zachowania psów, puszczją samopas w parkach bez kagańca i smyczy.
Psiecko? Termin totalnie znormalizowany i funkcjonujący. Pisanie per mój synek albo moje dziecko już nikogo nie szokuje.
Ogólnie dla psów w tym kraju jest większa empatia niż dla dzieci, ludzi starszych czy kogokolwiek. Influencerzy w wieku w którym mogliby mieć dziecko, zwłaszcza że mają kupe siana, chwalą się pieskami z czapeczkami urodzinowymi na insta ku aprobacie ludzi.
To jest chyba jakieś pokłosie bardzo niskiej dzietności i epidemii samotności bo inaczej ciężko to wytłumaczyć

#psy #psiarze #patologiazmiasta #przegryw
ZupaPomidorowa69 - To co się odpie*dala z psami w tym kraju to jest jakiś zbiorowy PS...

źródło: 1000089243

Pobierz
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
marzę o 2 ustawach w tym kraju, pies tylko jak masz podwórko, auto tylko jak masz prywatne miejsce parkingowe ( jak w Japonii).
  • Odpowiedz
  • 6
@neonn bo trzymanie każdego psa w mieszkaniu to tortura dla niego i innych mieszkańców bloku. Chcesz mieszkać w smrodzie i hałasie to z daleka od innych ;)
  • Odpowiedz
  • 8
@Adicts a mówisz to na podstawie czego? Swoich urojen czy jakieś argumenty masz? Bo wiesz, psu można bez problemu zapewnić tyle stymulacji i wrażeń, że mieszkanie w mieszkaniu to żaden problem a z drugiej strony samo podwórko samo w sobie nie zapewnia absolutnie nic. Więc pomysł ustawy nie rozwiązuje nic i nie ma żadnych podstaw.
A co do drugiej części to właśnie jest wprost przeciwnie - chcesz mieszkać z dala od
  • Odpowiedz
@ZupaPomidorowa69: siostra ma salon groomerski dla psów i przesadzasz o ile liczba panikar nadwrażliwych na punkcie psa jest może i dość liczna to te psiecka kociecka to jest maly promil glosny w internecie bo z oszołomów zawsze leci beka. 16 letnie julki (mogą i mieć 36 ludzie roznie dojrzewają xD) albo durny ragebaitowy artykuł na der onet to nie powód żeby kręcić małysza.
  • Odpowiedz
@ZupaPomidorowa69 ale wiecie że oni agresywne psy ściągają z Serbii , Albanii itp miejsc. Wpisz sobie na FB amstaff adopcje, zobacz fundacje i ich wpisy. Sam mam 4 TTB i jestem przeciwny sprowadzania tu agresywnych kundli. Żeby jeszcze te fundacje brały odpowiedzialność za wypadki, ale nie- kłamią, manipulują, usuwają komentarze a w świat idzie wieść że pit Bull znowu kogoś zaatakował. Pamiętam jak w tamtym roku jedna fundacja doprowadziła do 3
  • Odpowiedz
@ZupaPomidorowa69: @ToksycznyArek

a mnie zastanawia dlaczego ludzie się tak bardzo interesują co inni mają xD dla mnie ludzie moga nawet i mieć koczkodany i c---a mnie obchodzi co mają

no i ludzie wolą psy niż dzieci i co z tego ? xD
kobiety wolą przystojnych i zaradnych i co z tego ?
  • Odpowiedz
@Adicts mało tego, posiadanie instrumentów tylko dla tych, którzy już potrafią na nich grać. Posiadanie dziecka tylko dla tych, którzy udowodnią, że odchowali już przynajmniej jedno z pozytywnym skutkiem. A prawo do zakładania przedsiębiorstw wyłącznie dla osób posiadających już doświadczenie w tym temacie. Koniec z amatorką!
  • Odpowiedz
dla psów w tym kraju jest większa empatia niż dla dzieci, ludzi starszych czy kogokolwiek

Starzy ludzie i dzieci mnie w-------ą. Mogliby zrobić igrzyska z górnikami o najbardziej bezzasadnie uprzywilejowaną grupę społeczną. Wszyscy oni tylko przepalają zasoby finansowe kraju zamiast generować jakikolwiek zysk. Jedynie dzieci to jakaś tam inwestycja, ale tylko garstka się wybije- reszta będzie ciągnęła socjal całe życie, albo spłacą swój dług na krótko przed emeryturą i krąg się zamyka.
  • Odpowiedz