Wpis z mikrobloga

Żeby się nie okazało (a okaże się na pewno - pozdro dla kumatych), że za jakiś czas wszystkie Ryśki i Jegertile, które niosą wam kaganek oświaty inwestycyjnej, będą się z was śmiać, żeście mieli podane wszystko na tacy, a nie zrobiliście nic. Wystarczyło tylko kupić bitcoina i poczekać 8 lat.

#gielda #kryptowaluty #bitcoin
Upomnieniezgrzywnom - Żeby się nie okazało (a okaże się na pewno - pozdro dla kumatyc...

źródło: bbbbtc

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@przegro_pisarz: prawidłowo, to jedyny use case Bitcoina

@Upomnienie_z_grzywnom Ja juz od dawna się śmieje a obecna cena BTC przebila znacznie moje oczekiwania. Kto by pare lat temu pomyślał, ze BTC tak szybko będzie kosztował 100k za sztukę? Za 8 lat można bez przesadnego optymizmu liczyc na 500k, kwestia tylko ile to 500k bedzie warte wzgledem tej kwoty dzisiaj.
  • Odpowiedz
jak sie okaze ze jednak nie mieli racji

@banciur: To niemożliwe ¯\(ツ)/¯ BTC jest tak zaprojektowany w swoich podstawach. Dziś rynek jest jeszcze zasypywany przez górników, za 2 lata następny having i żaden górnik już BTC za jakieś śmieszne 150k $ nie odda. I to się sprawdza już niemal od dekad.
Kiedyś to jeszcze było ryzykowne, ale dziś adopcja btc jest pewna, poważni gracze poinwestowali, a technologia się przyjęła.
A
  • Odpowiedz
@jegertilbake: Wydaje mi się że 500k zobaczymy o wiele szybciej. Dlaczego? Powody poniżej:

-Dług publiczny USA staje się powoli nie do utrzymania
-Coraz więcej firm posiada BTC w rezerwach
-Czechy, Brazylia, Pakistan, Kazachstan, Korea Południowa, USA i wiele innych pracują nad wprowadzeniem BTC do swoich rezerw.

Myślę że w przeciągu 2-3 lat będziemy świadkami kolejnego parabolicznego skoku. Czy do poziomu 500k? To zawsze wróżenie z fusów ale jeśli nie trafi
  • Odpowiedz
@jegertilbake mam mindset biedaka to nie rozumiem miliarderów. Wykopki, Musk, Bezos, Buffet itp. regularnie mówią innym że są biedakami i zawsze będą. Nie czytałem "bogaty ojciec biedny ojciec", "bogaty albo biedny po prostu inny mentalnie" więc nie rozumiem co to ma na celu. Mi jest przykro czytając na wykopie, że jestem biedakiem, niewolnikiem, leniem a wszyscy tutaj są wolni finansowo, bogaci umysłowo. Chcę być jak inni, ale nie wiem jak tego
przegro_pisarz - @jegertilbake mam mindset biedaka to nie rozumiem miliarderów. Wykop...

źródło: 1000038108

Pobierz
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: Jesli faktycznie wolność finansowa jest twoim celem to przeczytaj ksiazke fastlane milionera i zastosuj sie do rad w niej zawartych. Nie chciałem, zeby ci bylo przykro, ale nie da sie kogos obudzic w sposob komfortowy.

1) Przeczytaj fastlane milionera

2) Znajdz metode gdzie bedziesz dostarczal wysokie value waskiej grupie osob lub niskie duzej liczbie osob a oni cie za to wynagrodzą, w ksiazce sa wymienione konkretne branze warte uwagi bardziej niz
  • Odpowiedz